ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Τα 35 εκατομμύρια αφίξεις ο νέος στόχος για τον ελληνικό τουρισμό

Εννέα εκατομμύρια επιπλέον τουρίστες μέχρι το 2021 είναι ο νέος στόχος του ΣΕΤΕ, όπως αυτός οριοθετήθηκε σε μελέτη της PwC, που παρουσιάστηκε από το βήμα του 15ου Συνεδρίου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

Συγκεκριμένα, το 2021 οι αφίξεις εκτιμάται ότι θα ανέλθουν στα 34,8 εκατομμύρια από 26 εκατομμύρια που είναι σήμερα και τα έσοδα θα ξεπεράσουν τα 20 δισ. ευρώ. Την ίδια στιγμή, η συνεισφορά του τουρισμού στην ελληνική οικονομία, όπως τόνισε ο Λεωνίδας Παπαϊωάννου από τον οικονομικό οίκο, θα ανέλθει στα 44 δισ. ευρώ και οι απασχολούμενοι, άμεσοι και έμμεσοι, στον συγκεκριμένο κλάδο της οικονομίας θα ξεπεράσουν το 1 εκατομμύριο.

Περιγράφοντας τη δυναμική του κλάδου, ο επικεφαλής εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, σημείωσε την συμβολή του στην οικονομία, λέγοντας, "είναι ο τίγρης της ελληνικής οικονομίας". Στη δική του παρέμβαση, ανάφερε, ότι το 2026 η συνεισφορά του στο ΑΕΠ της χώρας θα ξεπεράσει το 22%, ενώ το 28% της συνολικής απασχόλησης της χώρας θα προέρχεται από τον τουρισμό.

Η φυσική ομορφιά της χώρας πράγματι αποτελεί το συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας. Ωστόσο, όπως είπε ο κ. Σχοινάς, η χώρα για να κερδίσει το στοίχημα της ανταγωνιστικότητας χρειάζεται αντιγραφειοκρατικές δομές, σάρωμα κανονιστικών εμποδίων, που δεν επιτρέπουν νέους παίκτες να εισέλθουν στον κλάδο, αλλά και ένα μητροπολιτικό μοντέλο διοίκησης, ώστε να επιλύονται περιφερειακά προβλήματα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.