ΥΓΕΙΑ

Τα δάχτυλα αποκαλύπτουν δεξιότητες αλλά και ψυχικές διαταραχές

Νευροεπιστήμονες υποστηρίζουν πως το μήκος των δαχτύλων μας, αποκαλύπτει πόσο επιρρεπείς είμαστε στο άγχος, στην κατάθλιψη, τον αυτισμό, την έλλειψη προσοχής και “δείχνουν” τις αθλητικές και πνευματικές δεξιότητες.

Το μήκος των δαχτύλων καθορίζεται από τα επίπεδα τεστοστερόνης εντός της μήτρας. Όταν ο δείκτης είναι μικρότερος από τον παράμεσο, φαίνεται πως η έκθεση του ατόμου στην τεστοστερόνη ήταν μεγαλύτερη στην εμβρυϊκή ζωή του. Η επίδραση αυτή δεν αλλάζει και όπως υποστηρίζουν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Επιστημών και Τεχνολογίας της Νορβηγίας δείχνει την προδιάθεση μας για ψυχικά νοσήματα αλλά και πνευματικές και αθλητικές επιδόσεις.

Η πιο σημαντική συσχέτιση που έχει εντοπιστεί, σύμφωνα πάντα με τους ερευνητές, αφορά τις σωματικές ικανότητες και τις αθλητικές επιδόσεις. Όσοι είχαν αυξημένα επίπεδα τεστοστερόνης – δηλαδή, μεγαλύτερο παράμεσο από δείκτη – έχουν αυξημένες σωματικές ικανότητες. Τα άτομα αυτά έχουν αυξημένη την αίσθηση του προσανατολισμού αλλά διατρέχουν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και αυτισμό.

Αντίθετα, τα άτομα που είχαν χαμηλή έκθεση σε τεστοστερόνη κατά τη διάρκεια της εμβρυϊκής τους ζωής, άρα μεγαλύτερο δείκτη από παράμεσο, παρουσιάζουν καλύτερες πνευματικές ικανότητες, απομνημονεύουν με ευκολία αλλά και περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν αγχώδεις διαταραχές και κατάθλιψη.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.