ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Πρωτοβουλία της ΠΑΕ Ολυμπιακός

Τα παιδιά της Ελευσίνας έβαλαν... γκολ στον ρατσισμό

Μια πρωτοβουλία της ΠΑΕ Ολυμπιακός έδωσε την ευκαιρία, τόσο σε παιδιά της Ακαδημίας του συλλόγου όσο και σε προσφυγόπουλα, να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, κατά του ρατσισμού. Τα παιδιά της Σχολής του Ολυμπιακού στην Ελευσίνα έπαιξαν μπάλα με μια ομάδα προσφυγόπουλων από το Αφγανιστάν και τη Συρία, τα οποία από τον Απρίλιο διαμένουν στο Κέντρο Φιλοξενίας της πόλης.

Το ιδιαίτερο αυτό ματς δόθηκε στο γήπεδο «Γ. Ρουμελιώτης» της Ελευσίνας, στο πλαίσιο στήριξης της καμπάνιας FARE (Football Against Racism in Europe) και της UEFA, που έχει ως στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κόσμου κατά του ρατσισμού και των διακρίσεων.

Τα παιδιά και οι γονείς τους βρέθηκαν μαζί στο γήπεδο και υποδέχθηκαν με ένα ζεστό χειροκρότημα την ομάδα των προσφύγων, φωτογραφήθηκαν μαζί και ένιωσαν μαζί κατά τη διάρκεια του αγώνα τη χαρά του ποδοσφαίρου.

Την ΠΑΕ Ολυμπιακός εκπροσώπησε ο διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας και ΕΚΕ, Κωνσταντίνος Καρδιασμένος, ο οποίος δήλωσε: «Σήμερα βρισκόμαστε στη Σχολή του Ολυμπιακού στην Ελευσίνα, όπου πραγματοποιείται ένας αγώνας μεταξύ των Σχολών Ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού και παιδιών τα οποία είναι στην Ελλάδα έχοντας αποφύγει τον όλεθρο του πολέμου, όντας εδώ πρόσφυγες. Είναι μια πολύ όμορφη μέρα όπου τα παιδιά χαίρονται το ποδόσφαιρο που τα ενώνει, ανεξάρτητα από το πού βρίσκονται και σε ποια χώρα έχουν γεννηθεί ή ζουν σήμερα».

Από τη δική του μεριά, ο επικεφαλής της Σχολής Ελευσίνας, Μάκης Μπεκιάρης, τόνισε: «Σε συνεργασία με την ΠΑΕ Ολυμπιακός, διοργανώσαμε αυτή την σπουδαία δράση, προκειμένου τα παιδιά αυτά να ενταχθούν πιο εύκολα στην τοπική κοινωνία. Είναι παιδιά από το Κέντρο Φιλοξενίας Ελευσίνας και ήρθαν εδώ στην εγκατάσταση για ν΄ αγωνιστούν με τα παιδιά της Σχολής μας. Ο Ολυμπιακός πάντα είναι δίπλα στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Χαιρόμαστε που βοηθάμε και δίνουμε χαρά ειδικά σε παιδιά».

Τέλος, ο καθηγητής Χρήστος Χρηστάκης, ο οποίος προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες του στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων Ελευσίνας, είπε: «Μαζί με αρκετούς πολίτες από την Ελευσίνα βοηθάμε το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων της πόλης μας, προκειμένου να είναι καλύτερες οι συνθήκες διαβίωσης αυτών των ανθρώπων. Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον Ολυμπιακό για την πρωτοβουλία και την τοπική Σχολή του, η οποία έκανε τα πάντα έτσι ώστε αυτά τα παιδιά να ζήσουν ένα απόγευμα πιο ανθρώπινο και ζεστό, να ξεφύγουν από την μιζέρια και να αισθανθούν ότι αυτή η πόλη τους έχει αγκαλιάσει».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.