ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Για τα δάνεια των κομμάτων

Τα πρακτικά της κατάθεσης Στουρνάρα ζητά ο οικονομικός εισαγγελέας

Tα πρακτικά της πρόσφατης κατάθεσης στη Βουλή του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα για τα δάνεια των κομμάτων και ζητεί ο επικεφαλής των οικονομικών εισαγγελέων Παναγιώτης Αθανασίου.

Ο εισαγγελέας θα μελετήσει τα πρακτικά προκειμένου να διερευνήσει αν με βάση όσα είπε ο κεντρικός τραπεζίτης, υπάρχει δυνατότητα ανάσυρσης από το αρχείο της δικογραφίας για τα δάνεια των κομμάτων . Η υπόθεση, όπως είναι γνωστό, είχε καταλήξει στο αρχείο μετά από σχετική νομοθετική ρύθμιση που είχε ψηφιστεί και απάλλασσε από ποινικές ευθύνες τα στελέχη των τραπεζών.

Για τις δανειοδοτήσεις των κομμάτων, κυρίως ΠαΣοΚ και ΝΔ αρχικά έρευνα είχε κάνει ο εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης που είχε ζητήσει και εξηγήσεις από τραπεζικά στελέχη. Ωστόσο, στη συνέχεια, με την ψήφιση της τροπολογίας, η υπόθεση δεν προχώρησε και η σχετική δικογραφία τέθηκε στο αρχείο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το θέμα των κομματικών δανείων που ξεπερνούν τα 250 εκ. ευρώ, έχει απασχολήσει κατ΄επανάληψη τόσο τον πρωθυπουργό, όσο και τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοςύνης Δημ. Παπαγγελόπουλο, ενώ έχει αποτελέσει αντικείμενο κατά καιρούς της πολιτικής αντιπαράθεσης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.