ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Όπως ο Καραμανλής το 2009»

Θεοχαρόπουλος: Πιθανό ο Τσίπρας να δραπετεύσει με εκλογές το 2017

Πρόωρες εκλογές εντός του 2017 προβλέπει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, εκτιμώντας ότι θα προκληθούν από την ίδια την κυβέρνηση προκειμένου να αποφύγει τα χειρότερα που θα έχει προκαλέσει με την πολιτική της.

«Το πιο πιθανό είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας εντός του 2017 θα δραπετεύσει προκαλώντας εκλογές όπως ακριβώς ο Κώστας Καραμανλής το 2009. Από την άλλη σήμερα η ΝΔ νομίζει ότι είναι το κόμμα της υπευθυνότητας και του αστικού πνεύματος. Ένα υπεύθυνο όμως αστικό κόμμα δεν ζητάει κάθε μέρα εκλογές, αλλά καταθέτει την πρότασή του για μια άλλη πολιτική», αναφέρει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σε συνέντευξή του στη Free Sunday.

Όπως είπε «αν δεν υπάρξουν διαρθρωτικές προοδευτικές μεταρρυθμίσεις, θα ενεργοποιηθεί εντός του 2017 ο κόφτης σε μισθούς και συντάξεις, όπως νομοθέτησε η κυβερνητική πλειοψηφία. Το ΔΝΤ έχει τοποθετηθεί ξεκάθαρα υπέρ των ελληνικών θέσεων στο ζήτημα του χρέους και κατά των ελληνικών θέσεων στα μέτρα δογματικής λιτότητας. Αυτό που θα έπρεπε να κάνει η χώρα μας είναι να πετύχει στην διαπραγμάτευση το καλύτερο αποτέλεσμα. Πετυχαίνει όμως το ακριβώς αντίθετο, υιοθετούνται οι θέσεις του ΔΝΤ για τα μέτρα και των ευρωπαίων εταίρων για το χρέος. Και το κυριότερο είναι ότι δεν παρουσιάζεται κανένα εθνικό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης που είναι ο μόνος τρόπος υπέρβασης της κρίσης».

Αναφερόμενος στην πορεία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τόνισε ότι σε όλες σχεδόν τις δημοσκοπήσεις η Δημοκρατική Συμπαράταξη βρίσκεται περίπου στα ποσοστά των εκλογών του Σεπτεμβρίου. Προσέθεσε ότι είναι θετικό ότι διατηρεί σε αυτό το πολωτικό κλίμα τις δυνάμεις τη και συμπλήρωσε ότι για να υπάρξει δυναμική πρέπει να σηματοδοτηθεί ένα νέο ξεκίνημα που περιλαμβάνει την μετεξέλιξη και την υπέρβαση των σχημάτων μας, κρατώντας βέβαια τα πολλά θετικά που έχει προσφέρει ο ευρύτερος χώρος μας. Με φυγή προς τα εμπρός και σύγχρονο λόγο χωρίς τις ταλαντεύσεις που προέρχονται από την κυριαρχία μίας νοοτροπίας δικαίωσης και αυτοεπιβεβαίωσης με όρους παρελθόντος.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.