ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Για να δώσουν λύσεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Την άμεση παρέμβαση της FIFA και της UEFA ζήτησε ο Κοντονής

Παρέμβαση στα τεκταινόμενα της ΕΠΟ έκανε ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, μετά την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου να ορίσει προσωρινή διοίκηση στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, αναβάλλοντας έτσι τις εκλογές που είχαν προγραμματιστεί για τις 26 Οκτωβρίου στα Χανιά.
kontonis1

Ο κ.Κοντονής καλεί την FIFA και την UEFA να παρέμβουν γρήγορα και να δώσουν τις απαραίτητες λύσεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο με τον διορισμό προσωρινής διοίκησης μακράς πνοής στην ΕΠΟ, ώστε να δημιουργηθούν συνθήκες υγιούς δραστηριότητας και επιχειρηματικότητας στο άθλημα για να απαλλαγεί από τις σοβαρές παθογένειες δεκαετιών.

Η ανακοίνωση του υφυπουργού Αθλητισμού:

«Το ανώτατο θεσμοθετημένο δικαιοδοτικό όργανο του ποδοσφαίρου, το Διαιτητικό Δικαστήριο, με τη σύμπραξη των νομικών εκπροσώπων της Ε.Π.Ο., αποφάσισε χθες, εντός του πλαισίου του αυτοδιοίκητου, τη συμμόρφωση με τον υφιστάμενο εθνικό νόμο, γεγονός που σημαίνει ότι πλέον εκλογές μπορούν να διεξαχθούν νόμιμα μόνον υπό τις προβλεπόμενες κείμενες διατάξεις.

Είναι προφανές ότι η διοίκηση της Ε.Π.Ο., για λόγους που η ίδια γνωρίζει και όλοι αντιλαμβανόμαστε, με την ψήφο της στο Διαιτητικό Δικαστήριο ουσιαστικά υποθήκευσε με τον πιο κραυγαλέο τρόπο το πολυδιαφημισμένο καταστατικό της και ενταφίασε οριστικά τους ισχυρισμούς περί δήθεν προσπάθειας της Κυβέρνησης να παρέμβει στα "εσωτερικά" της.

Από τον Μάιο του 2015 έχω εκφράσει εγγράφως σε ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ την πεποίθησή μου ότι μόνον η επιτροπεία με προσωρινή διοίκηση μακράς πνοής, που οι ίδιες θα διορίσουν, μπορεί να δημιουργήσει συνθήκες υγιούς δραστηριότητας και επιχειρηματικότητας στο ελληνικό ερασιτεχνικό και επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Τώρα είναι η ώρα να το συνειδητοποιήσουν και να το πράξουν.

Τις καλώ και πάλι να παρέμβουν τάχιστα, με ριζοσπαστικές λύσεις, και επιλογές διαφάνειας και αξιοκρατίας, προκειμένου επιτέλους το ελληνικό ποδόσφαιρο να απαλλαγεί από τις σοβαρές παθογένειες δεκαετιών».

Παράλληλα, η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ, βάσει της οποίας κηρύχθηκαν άκυρες οι αποφάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής στις 12/9 και η συνακόλουθη αναβολή των προεδρικών στην Ομοσπονδία για δύο μήνες, προκάλεσε την αναμενόμενη πάντως- αντίδραση της FIFA. Η Παγκόσμια Συνομοσπονδία απέστειλε επιστολή στην ΕΠΟ, με την οποία ενημερώνει ότι την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου θα συνεδριάσει το Συμβούλιό της για να εξετάσει το ελληνικό ζήτημα και να λάβει αποφάσεις. Όπως επισημαίνεται στην επιστολή της FIFA, ως τη συνεδρίασή της δεν πρέπει να σημειωθεί καμία εξέλιξη.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.