ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία

To ΙΚ ανέλαβε την ευθύνη για μια φονική επίθεση με μαχαίρι στο Αμβούργο

Ένας οπαδός του Ισλαμικού Κράτους ήταν υπεύθυνος για την επίθεση με μαχαίρι που σημειώθηκε πριν από δύο εβδομάδες εναντίον δύο νέων στο Αμβούργο της Γερμανίας, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Amaq της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

Κατά το επεισόδιο, ο άγνωστος δράστης επιτέθηκε σ' ένα νεαρό ζευγάρι που καθόταν κάτω από μια γέφυρα του ποταμού Άλστερ στο κέντρο του Αμβούργου. Μαχαίρωσε τον 16χρονο νέο επανειλημμένα από πίσω και έριξε με κλωτσιές μέσα στο νερό την 15χρονη φίλη του.

Το θύμα του μαχαιρώματος άφησε την τελευταία του πνοή λίγο αργότερα στο νοσοκομείο ενώ η 15χρονη κατάφερε να διαφύγει.

«Ένας στρατιώτης του Ισλαμικού Κράτους μαχαίρωσε δύο άτομα στις 16 αυτού του μήνα στην πόλη του Αμβούργου», μετέδωσε το Amaq. «Πραγματοποίησε την επιχείρηση ανταποκρινόμενος στις εκκλήσεις να στοχοθετηθούν πολίτες των χωρών του συνασπισμού».

Εκπρόσωπος της αστυνομίας στο Αμβούργο αρνήθηκε να σχολιάσει τον ισχυρισμό του Ισλαμικού Κράτους και παρέπεμψε απλώς σε μια προηγούμενη δήλωση που είχε εκδώσει η αστυνομία λίγο μετά την επίθεση.

Σύμφωνα με τη δήλωση αυτή, ο δράστης είχε «εμφάνιση νότιου», έφερε περιποιημένα γένια και ήταν ηλικίας μεταξύ 23 και 25 ετών.

Τα κίνητρα της ενέργειας είναι άγνωστα και ερευνώνται, είχε δηλώσει τότε η αστυνομία.
Σύμφωνα με ειδικούς, δεν είναι σαφές πόσο στενή είναι η σχέση ανάμεσα σε ομάδες και άτομα που δηλώνουν πίστη στην τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, η οποία δέχεται όλο και μεγαλύτερη πίεση από περιφερειακές και διεθνείς δυνάμεις στη Συρία και το Ιράκ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.