ΚΟΣΜΟΣ

Κατευθυνόταν προς τη Λωρίδα της Γάζας

Το ισραηλινό ναυτικό αναχαίτισε το «πλοίο των γυναικών»

Το Πολεμικό Ναυτικό του Ισραήλ αναχαίτισε πριν από λίγο, χωρίς να κάνει χρήση βίας, το «πλοίο των γυναικών», το οποίο κατευθυνόταν προς τις ακτές της Λωρίδας της Γάζας, στο πλαίσιο μιας πρωτοβουλίας για να καταγγελθεί ο ισραηλινός αποκλεισμός του παλαιστινιακού θύλακα, όπως ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις.
ploio

«Το ισραηλινό ΠΝ ανακατηύθυνε το πλοίο αυτό για να αποφευχθεί μια παραβίαση του νόμιμου ναυτικού αποκλεισμού», αναφέρει η ανακοίνωση, στην οποία προστίθεται ότι άνδρες του ΠΝ έκαναν έρευνα στο πλοίο, η οποία «ολοκληρώθηκε χωρίς κάποιο επεισόδιο».

Νωρίτερα, μια εκπρόσωπος της ομάδας των γυναικών που επιβαίνουν στο πλοίο είχε αναφέρει ότι το Zaytouna-Oliva, ή «πλοίο των γυναικών για τη Γάζα», είχε φθάσει σε απόσταση «55 ναυτικών μιλίων» από τις ακτές του θύλακα στην προσπάθειά του να σπάσει τον αποκλεισμό.

Ωστόσο ισραηλινά ΜΜΕ προεξόφλησαν, επικαλούμενα ισραηλινούς αξιωματούχους που μίλησαν υπό τον όρο να μην κατονομαστούν, ότι οι ισραηλινές αρχές, καθώς δεν είχαν δώσει άδεια στο πλοίο να ελλιμενιστεί στη Γάζα, επρόκειτο να το αναχαιτίσουν και να το οδηγήσουν συνοδευόμενο στο ισραηλινό λιμάνι Ασντότ, όπως είχε συμβεί και τον Ιούνιο του 2015.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα μετέδωσε εξάλλου εικόνες από τον απόπλου ισραηλινών πολεμικών που θα αναχαίτιζαν το «πλοίο των γυναικών».

Από το 2008 έχουν γίνει πολλές απόπειρες να σπάσει διά θαλάσσης ο αποκλεισμός της Γάζας, ο οποίος επιβάλλεται από το Ισραήλ στον παλαιστινιακό θύλακα το 2006, όλες όμως έχουν αποτραπεί.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.