ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Το Μάρτιο του 2017 θα είναι έτοιμη η παράκαμψη των Τεμπών

'Εως το τέλος Μαρτίου του 2017 αναμένεται να παραδοθεί το τμήμα του Αυτοκινητοδρόμου Αιγαίου, που αφορά την παράκαμψη των Τεμπών (τα λεγόμενα "νέα τμήματα" του αυτοκινητοδρόμου), το οποίο βρίσκεται στα τελευταία στάδια της κατασκευής του και θα μειώσει κατά 15-20 λεπτά τη διαδρομή στην περιοχή σε κανονικές συνθήκες. Τα παραπάνω επισήμανε η υπεύθυνη εταιρικής επικοινωνίας της εταιρείας "Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε", Ειρήνη Ζαβρίδου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, "Πρακτορείο 104,9 FM", ενώ η ίδια πρόσθεσε ότι το κέρδος θα είναι μεγαλύτερο το καλοκαίρι, όταν παραδοσιακά υπάρχουν μεγάλες ουρές στα Τέμπη.

Το εν λόγω έργο βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη διαδικασία ολοκλήρωσης και δοκιμών των ηλεκτρομηχανολογικών συστημάτων που έχουν εγκατασταθεί στις σήραγγες του νέου τμήματος πριν δοθεί σε χρήση.

Κλειστά τα Τέμπη

Στο μεταξύ, καθόλη τη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας θα γίνεται έλεγχος της εθνικής οδού μέσα στην κοιλάδα των Τεμπών με την εθνική οδό να κλείνει για δύο ημέρες, στις 2 και 3 Νοεμβρίου: "Την Τετάρτη και την Πέμπτη θα χρειαστεί να κλείσουμε τον δρόμο από τις 7 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ", σημείωσε η κα Ζαβρίδου.

Αύξηση στην κίνηση

Για πρώτη φορά εδώ και αρκετά χρόνια, αυξητικός είναι ο ρυθμός της κυκλοφορίας σε μεγάλο τμήμα της ΠΑΘΕ: "Υπάρχει μια αύξηση, μια καλυτέρευση της κυκλοφορίας, σε σχέση με την την πολύ μεγάλη πτώση που είχαμε από το 2011-2012, οπότε είχαμε πτώση της τάξης του 60% στην κυκλοφορία". Πρόσθεσε πως τώρα σημειώνεται αύξηση 5%-6%.

Όπως επισήμανε η κα Ζαβρίδου, η αύξηση στην κυκλοφορία στο τμήμα της ΠΑΘΕ που διαχειρίζεται η Εταιρία Αυτοκινητόδρομου Αιγαίου αφορά κατά κύριο λόγο μεγάλα οχήματα που μεταφέρουν φορτία αλλά και πολίτες που κινούνται «με εργασιακό σκοπό» και λιγότερο τουριστική κινητικότητα, ειδικά τους μήνες από το φθινόπωρο μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.