ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μία ενδιαφέρουσα σύμπραξη

«Το σαλόνι της Ειρήνης»: Έκθεση του Αποστόλη Φανακίδη και της Ειρήνης Δούκα

Μία ενδιαφέρουσα καλλιτεχνική σύμπραξη θα λάβει χώρα από το Σάββατο 5 Νοεμβρίου μέχρι και τις 3 Δεκέμβρη στον χώρο σύγχρονης τέχνης Fo Kia Nou 24/7 στο Παγκράτι.
fokianou1

Από 5 έως 26 Νοεμβρίου 2016, ο χώρος Fo Kia Nou 24/7 παρουσιάζει «Το σαλόνι της Ειρήνης», συνδυασμό της δουλειάς του καταξιωμένου γλύπτη Αποστόλη Φανακίδη με τα έργα ζωγραφικής της νεοφώτιστης Ειρήνης Δούκα. Για αρκετά χρόνια η νέα ζωγράφος καλούσε συχνά τους καλλιτέχνες φίλους της να κάνουν σχόλια και κριτική πάνω στην δουλειά της, που προσεγγίζει πολλές από τις παραδόσεις της αφηρημένης τέχνης του μέσου του 20ου αιώνα.

Ο Φανακίδης βρίσκεται στην Αθήνα από το 1978 και έχει εκθέσει έργα του στην Ελλάδα, Κύπρο, Γαλλία, Ολλανδία και ΗΠΑ, παίρνοντας πολλά μεγάλα βραβεία και τιμές. Η δουλειά του είναι κυρίως αφηρημένη εξπρεσιονιστική, αλλά μερικές φορές τείνει στη μορφή χρησιμοποιώντας ποικιλία υλικών: κάρβουνο, σοβάς, μπρούτζος, καλάμια, πέτρες και πιο πρόσφατα φωτισμό νέον. Η δουλειά του μπορεί να βρεθεί στη συλλογή του Αμερικάνικου Κολλεγίου Ελλάδας (Αθήνα), Blagoevgrad Gallery (Βουλγαρία), Υπουργείο Πολιτισμού (Αθήνα), καθώς και στο Μουσείο Βορρέ (Παιανία). Ο Φανακίδης ήταν ένα από τα πρώτα μέλη της υποτιθέμενης ομάδας «σαλονιού της Ειρήνης», που υποστήριξε τη νεοαφιχθείσα στο χώρο της τέχνης με κριτική στο περιβάλλον του σαλονιού της.

Με τη βοήθεια των φίλων της, η Ειρήνη έχει αποκτήσει τεχνοτροπία ζωγραφικής και στυλ πραγματικά δικό της, χρησιμοποιώντας στοιχεία χειρονομιακής ζωγραφικής, στάξιμο μπογιάς και σπάτουλα. Μπήκε στο χώρο της τέχνης σχετικά πρόσφατα, αλλά ρίχτηκε στο νέο κάλεσμά της με ενθουσιασμό.

fokianou2 fokianou3 fokianou4

Fo Kia Nou 24/7 είναι ένα χώρος δημιουργίας, διαχειριζόμενος από καλλιτέχνες, στη φιλική ατμόσφαιρα ενός μικρού διαμερίσματος στο κέντρο της Αθήνας. Ο χώρος δεν είναι γκαλερί, αλλά ένα δραστηριοποιημένο διαμέρισμα που ενθαρρύνει τη συνεργασία για δημιουργικές προσπάθειες και ενισχύει την κοινότητα, ενώ λειτουργεί με πολύ χαμηλό προϋπολογισμό. Ιδρύθηκε το 2014 από τη Blanka Amezkua και τώρα διευθύνεται από τη Mary Cox και τον Παναγιώτη Βούλγαρη.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.