Neo

Το Συνέδριο, η «Κάρμινα Μπουράνα» και ο... Ανδρέας Παπανδρέου

Δεν ήταν μόνο οι παρουσίες στελεχών του ΠΑΣΟΚ, όπως η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και ο Στέφανος Τζουμάκας που παρέπεμψαν πολλών τον συνειρμό στην «ΠΑΣΟΚοποίηση» του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε πολλά στιγμιότυπα του Συνεδρίου, υπήρξαν παραπομπές στο άλλοτε κραταιό κόμμα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Για παράδειγμα, ένας... συνεπώνυμος και συνονόματος του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, ο Χανιώτης Ανδρέας Παπανδρέου, ήταν υποψήφιος για την Κεντρική Επιτροπή. Επίσης, ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, στην ομιλία του, χρησιμοποίησε το κλασικό σύνθημα του Ανδρέα (του κανονικού) «ο λαός δεν ξεχνά τί σημαίνει Δεξιά», έστω κι αν διευκρίνισε ότι «δεν είναι σύνθημα του δικού μας χώρου». Και αμέσως μετά, ο Αλέξης Τσίπρας, στη δική του ομιλία, κάλεσε τους συνέδρους  «να σηκώσουμε τον ήλιο πιο ψηλά». Ως εκ τούτου, μία επιγραφή που έκανε τον γύρο των social media το περασμένο σαββατοκύριακο μάλλον έχει νόημα. Τί έγραφε η επιγραφή; «Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ, σου λέει μετά. Αν βάλουν στα ηχεία το Κάρμινα Μπουράνα, το μισό Ταε Κβον Ντο θα σηκωθεί και θα φωνάζει “το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο δυνατό”»!

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Τον απλό πολίτη σαν εμένα δεν εδιέφεραν , το Συνέδριο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ή, αν ηταν σε αυτό η Καρμίνα Μπουράνα και ένας Ανδρέας Παπανδρέου, από τα…Χανιά .
    Αντίθετα οσοι έβλεπαν το συνέδριο απο τηλεόρασης ( η ΕΡΤ μαλιστα σαν γνήσιο συριζοκάναλο δεν διέκοψε ουτε για ν´αναγγείλει τον μεγάλο σεισμό των Ιωαννίνων το περασμένο Δάββατο ) και δεν ήσαν «Συριζοανεληδες » το συνέκριναν με επίδειξη δύναμης απο τον Βορειοκρεάτη ηγεμόνα .
    Εμένα προσωπικά με λύπησαν οι αφήσες με το πρόσωπο του Τσίπρα που γέμισε το κέντρο της Αθήνας και η Λ. Κηφησίας μεχρι ψηλά τα Β. Προάστια.

    Ποιός ; Ο ΣΥΡΙΖΑ της περισυλογής , της οικολογίας , της οικονομίας στα έξοδα των κομμάτων,
    ΑΥτός μας ελεγαν οι ταμπέλες ειναι ο Τσιπρας, ο πρωθυπουργός με τα νεα πολιτικά ήθη ;
    Σεις συναναγνώστες το είδατε ετσι ;

    https://www.facebook.com/omadaalithias/videos/1092149320874495/

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.