ΚΟΣΜΟΣ

Θεωρούνται ύποπτοι για διασυνδέσεις με τον Γκιουλέν

Τουρκία: Εισαγγελέας διέταξε την προφυλάκιση 125 αστυνομικών

Ένας Τούρκος εισαγγελέας διέταξε σήμερα την προφυλάκιση 125 αστυνομικών που θεωρούνται ύποπτοι για διασυνδέσεις με το δίκτυο του Φετουλάχ Γκιουλέν τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί ως τον ενορχηστρωτή της απόπειρας πραξικοπήματος το περασμένου Ιουλίου, ανέφερε το πρακτορείο Ανατολή.

Πρόκειται για το δεύτερο κύμα συλλήψεων έπειτα από τις 7 Οκτωβρίου που στοχεύουν φερόμενους πραξικοπηματίες εντός των αστυνομικών αρχών.

Ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν κατηγορεί τον πρώην σύμμαχο του, τον μουσουλμάνο ιεροκήρυκα Γκιουλέν, ότι ενορχήστρωσε το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, στο οποίο έχασαν την ζωή τους περισσότεροι από 270 άνθρωποι και τραυματίστηκαν χιλιάδες άλλοι, ανάμεσα τους πολίτες που διαδήλωναν ενάντια στην απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης. Ο Γκιουλέν, αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ, αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή.

Στους τρεις μήνες μετά την απόπειρα πραξικοπήματος, οι τουρκικές αρχές έχουν θέσει σε διαθεσιμότητα, είτε αποπέμψει 100.000 δημόσιους υπαλλήλους, δικαστές, πανεπιστημιακούς, στρατιωτικούς και αστυνομικούς.

Περισσότεροι από 30.000 άνθρωποι έχουν τεθεί υπό κράτηση. Το 5% των μελών του αστυνομικού σώματος έχει απομακρυνθεί από τα καθήκοντα του.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.