ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Τραγανά κρεμμυδοπιτάκια

kremidopitakia

Υλικά
2 ½ φλιτζάνια αλεύρι και επιπλέον για το άνοιγμα των φύλλων
1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας αραβοσιτέλαιο
Λίγο ελαιόλαδο για το ψήσιμο
½ φλιτζάνι σουσάμι
Αλατοπίπερο
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1 φλιτζάνι χλιαρό νερό
1 ½ φλιτζάνι φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

Εκτέλεση
Βάζουμε τα κρεμμυδάκια σε ένα μπολ και τα αλατοπιπερώνουμε. Τα ανακατεύουμε με τα χέρια και τα φυλάμε καλυμμένα στο ψυγείο μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε.
Βάζουμε τη μαγιά σε ένα μεγάλο μπολ και ρίχνουμε το νερό. Ανακατεύουμε να διαλυθεί και προσθέτουμε τη ζάχαρη , το αραβοσιτέλαιο και αλατοπίπερο.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια λεία και ελαστική ζύμη. Την κάνουμε μπάλα και την μεταφέρουμε σε ελαφρά λαδωμένο μπολ. Την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα.
Στη συνέχεια χωρίζουμε τη ζύμη σε 12 κομμάτια και τα ανοίγουμε ένα ένα σε λεπτό στρογγυλό φύλλο, όσο ένα πιάτο φαγητού, πάνω σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια.
Απλώνουμε μια κουταλιά από τα κρεμμυδάκια στη μια άκρη του φύλλου και τα τυλίγουμε απαλά σε σφιχτό ρολό. Τυλίγουμε το ρολό σαν σαλιγκάρι και το ξαναπιέζουμε με το πλάστη να πλατύνει.
Λαδώνουμε και τις δυο πλευρές από κάθε πιτάκι και τις πασπαλίζουμε με σουσάμι. Τα ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, το ένα δίπλα στο άλλο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 40 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως ή φυλάμε σε αεροστεγές μπολ αφού κρυώσουν.

Πηγή : www.zannetcooks.com

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.