ΕΛΛΑΔΑ

Ενήμερη η Πολιτεία για δύο περιοχές

Τσελέντης: Αναμένoυμε μεγάλο σεισμό στην Ελλάδα

Ο Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Άκης Τσελέντης μίλησε για τις σεισμικές δονήσεις, που έπληξαν τη γειτονική Ιταλία με την τελευταία αυτή της Κυριακής των 6,5 Ρίχτερ.

Ο κ. Τσελέντης έκανε γνωστό, πως η πολιτεία είναι ενημερωμένη για δύο περιοχές της Ελλάδας που αναμένονται μεγάλοι σεισμοί.

Όπως σημείωσε η σεισμική ακολουθία ολοκληρώθηκε. «Ήταν ένα μεγάλο ρήγμα που ξεκίνησε στις 24 Αυγούστου και έσπασε σε 3 κομμάτια» είπε χαρακτηριστικά.

Την ίδια στιγμή, ήταν κατηγορηματικός πως το ρήγμα της Ιταλίας δεν σχετίζεται με την Ελλάδα.

Βέβαια, όπως σημείωσε, η Ελλάδα είναι μια σεισμογενής χώρα η οποία «δυστυχώς» έχει να δώσει καιρό έναν μεγάλο σεισμό, με αποτέλεσμα κάποια ρήγματα να έχουν «συσσωρεύσει ενέργεια» και οι σεισμολόγοι να περιμένουν μεγάλο σεισμό σε βάθος χρόνου.

Αυτό, όπως είπε, σημαίνει πως τόσο οι πολίτες όσο και η κοινωνία πρέπει να είναι πάντα σε ετοιμότητα ενώ τόνισε πως ο ρόλος των επιστημόνων δεν είναι να εφησυχάζουν. Οφείλουν να ενημερώνουν για έναν επικείμενο σεισμό προκειμένου να είναι όλοι προετοιμασμένοι. Αυτό, όπως σημείωσε, δεν είναι κινδυνολογία.

Ερωτηθείς σχετικά με το αν υπάρχουν μελέτες που να αποδεικνύουν πως θα γίνει ένας μεγάλος σεισμός στην Ελλάδα απάντησε θετικά και τόνισε πως ένας τέτοιος σεισμός αφήνει σημάδια πριν γίνει. Συμπλήρωσε, δε πως η πολιτεία είναι ενημερωμένη για τις δύο περιοχές της χώρας που οι σεισμολόγοι «βλέπουν» έναν μεγάλο σεισμό.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Ο διαστημικός ηλεκτρισμός ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ διεγείρει το μάγμα, και έκανε ΗΠΑ-Ιαπωνία να ιδρύσουν υπηρεσίες πρόγνωσης με βάση αυτό: http://www.Geocosmo.orghttp://www.Earthquakenet.com
    UNISDR-Professor Ouzounov space quake-forecast https://www.youtube.com/watch?v=X1NmaA7TISY

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.