ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες

Τσίπρας: Η Ελλάδα έχει αφήσει πίσω τις μέρες της κρίσης

Η Ελλάδα έχει αφήσει οριστικά πίσω της τις μέρες της κρίσης, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ,

Οι συνομιλητές μου πιστεύω πως κατανόησαν αυτήν την ανάγκη. Κανείς δεν επιθυμεί νέες αναταράξεις, ενόψει μάλιστα μίας εκλογικής χρονιάς, για κρίσιμες ευρωπαϊκές χώρες, σημείωσε.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε επίσης πως «σχεδόν σε όλους τους συνομιλητές μου -γιατί η συνάντησή μου με την πρωθυπουργό της Μ. Βρετανίας αφορούσε το Brexit και το Κυπριακό- έθεσα την ανάγκη να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα από όλες τις πλευρές».

Αναφέρθηκε στις αποφάσεις του Eurogroup του Μαΐου για το χρέος, σημειώνοντας πως «ήταν εξαιρετικά θετικές, και σε απολύτως θετικό πλαίσιο...». «Τα αρνητικά του Μαΐου δεν ήταν οι αποφάσεις, αλλά μετά, στις συνεντεύξεις Τύπου, όταν είδαμε την αντιπαράθεση ΔΝΤ και ευρωπαϊκών θεσμών», είπε.

Προσέθεσε πως είναι εφικτό ως το Eurogroup του Δεκεμβρίου να έχουμε θετικές αποφάσεις... «Πρέπει να δοθεί ισχυρό σήμα στην επενδυτική κοινότητα και αυτό δεν δίνεται όσο υπάρχει διαρκής αναβολή σε όσα έχουμε συμφωνήσει. Πρέπει η Ελλάδα, το συντομότερο δυνατόν, να ενταχθεί στο Πρόγραμμα Ποσοτικής Χαλάρωσης», τόνισε και είπε πως στη Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου θα συζητηθεί η συγκεκριμενοποίηση των άμεσων και βραχυπρόσθεσμων μέτρων που ειναι απαραίτητα για την επίλυση του χρέους.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στη συνάντηση με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, λέγοντας πως της έθεσε τα καίρια στρατηγικά ζητήματα και πρόσθεσε ότι η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα.

Επισήμανε, επίσης ότι υπάρχει θετικό κλίμα για την επίλυση του Κυπριακού, το οποίο και αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης στις συναντήσεις που είχε νωρίτερα με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και την Γερμανίδα καγκελάριο. Όπως τόνισε, οι δύο ηγέτες έδειξαν κατανόηση για το Κυπριακό και συμφώνησαν με τη θέση της Ελλάδας ότι δεν μπορεί να υπάρξει βιώσιμη λύση χωρίς να χαρακτηριστεί παράνομη η παρουσίας των κατοχικών τουρκικών δυνάμεων στην Κύπρο.

3 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Οι επεμβάσεις της κυβερνησης ΤΣΙΠΡΑ -Καμμενου στην Ελληνική Δικαιοσύνη ειναι πολύ σοβαρότερο συμβάν ,από και αυτά τα τα capital Controls που εφάρμωσε στις τράπεζες .
  ΕΙναι το κούρεμα της Δημοκρατίας μας που της γυρνάει μπουμεραννγκ και θα την.ηγονατισει στέλνοντας την στον Αγύριστο !
  Θα ξαναβγούμε στους δρόμους για «Ελευθερία , Ψωμί και Παιδεία » οπως τότε στην πρώτη χούντα του Παπαδόπουλου !

 2. dimitris 19:46 21/10/2016

  Υπήρξαν και άλλοι φευγατοι πρωθυπουργοί, πριν από αυτόν, καί άλλοι ψεύτες, πρίν απο αυτόν, απλά
  αυτός το τερμάτισε.

 3. ELLhNAS. 19:19 21/10/2016

  Ό καρπαζοεισπράκτορας της Ευρώπης ο πολιτικός τχοδιώκτης και απατεώνας Τσίπρας λέει πάλι ψέματα.Ή Ελλάδα είναι χωμένη σε μεγαλύτερη κρίση που ο Τσίπρας με τον Καμμένο προκάλεσαν με ρην άθλια διακυβέρνησή του.Πρώτη η Ελλάδα στην Ε.Ε σε ανεργία, τελευταία σε μισθούς και ανταγωνιστηκότητα, πρώτη σε φτώχεια και λαθρομετανάστες.Άς αφήσει τα ψέματα ο γελωτοποιός της Ευρώπης που από δήθεν επαναστάτης είναι πιά και με την βούλα ο άνθρωπος των τοκογλύφων του Σόρος και της Μέρκελ.Πρώτη φορα φασισμός στην Ελλάδα και στην Ευρώπη με Τσίπρα, Καμμένο.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.