ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κρίσιμη συνάντηση με φόντο ΣτΕ, τηλεοπτικές άδειες και παραιτήσεις

Τσίπρας: Προσπάθεια για διατήρηση των αμοιβών των δικαστικών

Μπορεί η συνάντηση με τους Προέδρους των Ανωτάτων Δικαστηρίων να είχε προγραμματιστεί εδώ και ημέρες με ατζέντα τα μισθολογικά των δικαστών, ωστόσο οι παραιτήσεις των δύο αντιπροέδρων του ΣτΕ από το συνδικαλιστικό τους όργανο και το βαρύ πολιτικό κλίμα που επηρεάζει την Δικαιοσύνη έριξαν βαριά σκιά στη συνάντηση, στο Μέγαρο Μαξίμου.
ΤΣΙΠΡΑΣ Α ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Ο πρωθυπουργός, υποδεχόμενος στο πρωθυπουργικό γραφείο την πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου, την πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Ανδρονίκη Θεοτοκάτου, τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, Νίκο Σακελλαρίου, αλλά και την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου και τη Γενική Επίτροπο Επικρατείας των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων Ευτυχία Φουντουλάκη, άφησε να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση έχει επεξεργαστεί μία πρόταση για τα μισθολογικά των δικαστών που θα ικανοποιήσει όλο τον κλάδο.

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι γίνεται προσπάθεια να διατηρηθούν χωρίς καμία μείωση τα ειδικά μισθολόγια –τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τις ισχύουσες αμοιβές. Πάντως, ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να «υπενθυμίσει» με νόημα στους δικαστές την δύσκολη κατάσταση στην οποία παραμένει η χώρα, αφού έκανε λόγο για «αναδιάρθρωση που δίνει μια προοπτική δικαιοσύνης με βάση βεβαίως τις δημοσιονομικές δυσκολίες στις οποίες βρισκόμαστε». «Είναι», υπογράμμισε, «μια μεταρρύθμιση στα μισθολόγια που θα δώσει τη δυνατότητα να αποτυπωθεί με δικαιοσύνη η δυνατότητα εξέλιξης και σε κάποιες περιπτώσεις οι αναγκαίες αυξήσεις στους μισθούς εκείνων των λειτουργών που βρίσκονται στην κορυφή της πυραμίδας».

Σημειωτέον ότι πέραν του πρωθυπουργού, στη συνάντηση μετείχαν ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, αλλά και γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής του υπουργείου Οικονομικών Φραγκίσκος Κουτεντάκης.

«Θα ήθελα να απολογηθώ που καθυστέρησα να ανταποκριθώ στο αίτημα σας για συνάντηση εδώ και μια εβδομάδα, αλλά όπως βλέπετε οι εξελίξεις τρέχουν και καθημερινά το πρόγραμμα μας είναι πολύ γεμάτο αυτές τις μέρες», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας υποδεχόμενος τους Προέδρους των Ανώτατων Δικαστηρίων. Ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι «τα χρόνια τα 5 χρόνια της κρίσης υπήρξαν πολύ μεγάλες ονομαστικές μειώσεις που απαξιώνουν τον ρόλο λειτουργών που διαχειρίζονται πάρα πολύ κρίσιμα ζητήματα», ενώ επανέλαβε την «υπενθύμισή» του, λέγοντας προς τους δικαστικούς λειτουργούς: «Βεβαίως, αντιλαμβάνεστε ότι ακόμα βρισκόμαστε σε μια περίοδο προσαρμογής και οι δυνατότητες που έχουμε είναι περιορισμένες». «Εντούτοις προσπαθούμε με δικαιοσύνη, με αίσθηση δικαίου και με προσπάθεια να κατανείμουμε με δικαιοσύνη τα βάρη
αλλά και τις όποιες δυνατότητες προκύπτουν να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Στόχος η καταλλαγή

Σε κάθε περίπτωση, δεδομένης της κρίσιμης συγκυρίας, είναι προφανές ότι στο τραπέζι της συζήτησης, αφού έκλεισαν οι πόρτες, έπεσαν όλα τα εκκρεμή θέματα στη Δικαιοσύνη, ο διχασμός που παρατηρείται στο Συμβούλιο της Επικρατείας, αλλά και το θέμα των τηλεοπτικών αδειών. Βεβαίως, κυβερνητικές πηγές διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους διαβεβαιώνοντας πως ο πρωθυπουργός επ’ ουδενί προέβη σε «συστάσεις». Αντιθέτως, ζήτησε να πέσουν οι τόνοι και διαβεβαίωσε τους δικαστικούς λειτουργούς ότι η κυβέρνηση θα σεβαστεί και θα εφαρμόσει όλες τις αποφάσεις τους, αναγνωρίζοντας εν τοις
πράγμασι την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Ωστόσο, οι ίδιες πηγές δεν έκρυβαν την ανησυχία τους για το βαρύ κλίμα που επικρατεί στη Δικαιοσύνη, το οποίο και οδήγησε στις παραιτήσεις των δύο αντιπροέδρων του ΣτΕ από το συνδικαλιστικό τους όργανο (σ.σ. και όχι από τη θέση τους, όπως γράφεται ή λέγεται…) αλλά και ανάγκασε τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας να διακόψει την συνεδρίαση της Ολομέλειας την περασμένη Παρασκευή.

10 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Είναι σεβαστά και ενδεικτικά τα λεγόμενα των προλαλήσαντων εδώ για το οχι και τόσο καθαρό ρόλο που εχουν παίξει αξιωματούχοι της Δικαιοσύνης της χώρας μας στο παρελθόν !
  Πολλά τα παραδείγματα Δικαστών προς αποφυγή και ελάχιστες οι γενναίες αποφάσεις και θέσεις μερικών λειτουργών, που όχι μόνον την ακαιρεότητα και την τιμή της αναξαρτητης Δικαιοσύνης υποστήριξαν , αλλά σε περιπτώσεις , περιέσωσαν την προσωπική τους τιμή, υπόληψη και ελευθερία από τις σειρήνες και τους κινδύνους οπως ενίοτε παρουςιάζονται από τις ανάγκες και τις επεμβαςεις των πολιτικών και πολιτικάντηδων .
  Στους δεύτερους αποκαλύπτομαι και τους ευγνωμονώ γιατί αυτοί υπήρξαν οι πραγματικοί πατριώτες , αυτοί που υπηρετόντας την Θέμιδα απεδωσαν δίκαιο οταν τους ζητήθηκε ενίοτε αντιτιθέμενοι «στα ψηλά καπέλα » .
  Τετοια κατονομάζω μερικούς στις ηγεσίες όλων των κλάδων της Ελληνικής Δικαιοσύνης, μερικές των οποίων ειναι εκεί επιλεγμένοι απο την ιδια την κυβέρνηση και με παράβαση της επετηρίδας που συνήθως κακοποιεί την δικαιοςύνη , οπως πρέπει να αποδίδεται με ισότητα και με πολιτική ουδετερότητα !
  Πολλές φορές οταν η πατρίδα κινδύνευσε από αυθαιρεσίες , συμφέροντα άσχετα και αδικείες που αφαιρούν την ελευθερία απο το Δημοκρατικό μας πολίτευμα βρέθηκαν άνθρωποι της Δικαιωσύνης με το θάρρος να ςφιστησουν την προσοχή του λαού για την ΑΡΝΗΣΙΔΙΚΙΑ που υφίσταται .
  Οι σημερινοί επισκέπτες του Πρωθυπουργου πήγαν εκεί σαν εκπρόσωποι ειδικών συμφερόντων να συναλλαγούν για τις πμισθολογικές τους ανάγκες ;
  Ποτε ;
  Σημερα που η πατρίδα βρησκεται στα πρόθυρα εγκεφαλικού με την άρνηση του κ. Σακελλαριου να επιληφθεί για την δικαια ή μη κατανομή των αδειών για τις συχνότητες , οι οποίες εχουν σχέση με την εργασία , άπειρων εργαζομένων στα ΜΜΕ .
  Η δε κ. Θάνου κατά την φτωχή μου γνώμη , οχι μονον μπλέκει τα καθηκοντά της σαν ΠτΑΠ με το να συναλλάσσεται για τους μισθούς των δικαστικών ……
  Ηταν πρόεδρος του συλλόγου , τώρα ειναι κάπου αλλού και την θέση του οποίου Αρρειου Πάγου σαν θεσμού πρέπει να προφυλάξει .

 2. ΝΜan. 14:51 06/10/2016

  Δίωξη εκφοβισμού κατά Μπάγια!

  Ως προσπάθεια εκφοβισμού μπορεί να χαρακτηριστεί η ενέργεια του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Σανιδά, να διατάξει πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση κατά του Πρόεδρου της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος κ. Σωτήρη Μπάγια.

  Αφορμή για την πρωτοφανή αυτή ενέργεια φίμωσης ενός συλλογικού εκπροσώπου ήταν η άσκηση σκληρής κριτικής στη δικαιοσύνη από τον κ. Μπάγια, σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ στις 18 Μαρτίου.

  Άμεση ήταν η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, που με ανακοινώσεις τους στηλιτεύουν την ενέργεια του κ. Σανιδά, εκφράζουν την συμπαράστασή τους στον διωκόμενο εισαγγελικό λειτουργό και καλούν την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της για ενέργειες που αποσκοπούν στην πλήρη υποταγή της δικαιοσύνης στην εκτελεστική εξουσία.

 3. ΝΒ 13:44 06/10/2016

  Από το λουράκι σέρνουν τη Δικαιοσύνη
  ==============================
  Εξόχως αποκαλυπτικός ο κ. Σωτήρης Μπάγιας

  Η χειραγώγηση της δικαιοσύνης από την κυβέρνηση και μεγαλοσυμφέροντα είναι κοινό μυστικό. Έχει μεγάλη σημασία όμως, να λέγεται, έστω και κομψά, από έναν ανώτερο εισαγγελικό λειτουργό και μάλιστα τον πρόεδρο της Ένωσης Εισαγγελέων.

  Σε συνέντευξή του στη δημοσιογράφο Σίλα Αλεξίου, που δημοσιεύεται σήμερα στα «ΝΕΑ», ο κ. Σωτήρης Μπάγιας ασκεί κριτική στη Δικαιοσύνη, με ευθείες βολές εναντίον εισαγγελέων που χειρίσθηκαν εν κρυπτώ την υπόθεση των υποκλοπών.

  Καταγγέλλει για αναξιοκρατικές κρίσεις δικαστικών λειτουργών αμφισβητώντας απερίφραστα την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης.

  Μεταξύ των άλλων είπε: «Εξαιτίας των πολλών και σοβαρών αδικιών του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου σε θέματα προαγωγών, μεταθέσεων, αποσπάσεων κ.λπ. με τη λήψη αποφάσεων, απρόσμενα ευμενών ή δυσμενών, για τους υπό κρίση συναδέλφους, που δημιουργούν -εύλογα- αισθήματα πικρίας, απογοήτευσης και ανασφάλειας».

  Το λέει ξεκάθαρα ο κ. Μπάγιας. Προωθούνται ημέτεροι και βολικοί και τιμωρούνται μη ελεγχόμενοι. Για να προσθέσει στη συνέχεια

  «Εκτός όμως από αυτά», λέει ο κ. Μπάγιας, «ανακύπτει και το κεφαλαιώδες ερώτημα: Αν δεν μπορούμε να έχουμε πραγματική δικαιοσύνη στις μεταξύ μας εσωτερικές σχέσεις, τι είδους δικαιοσύνη απονέμουν προς τα έξώ;»
  Τρίτη, 18 Μάρτιος 2008

  • Εγγραφο -καταπέλτης του κ. Παπανικολάου

   Των Φωτεινης Kαλλιρη – Ευας Kαραμανωλη

   Σημαντική εξέλιξη στον πειθαρχικό και ποινικό έλεγχο του πρώην ανακριτή της υπόθεσης της Siemens κ. Ν. Ζαγοριανού,
   αποτελεί το πολυσέλιδο έγγραφο – καταπέλτης του πρώην προϊσταμένου της Επιθεώρησης Δικαστηρίων κ. Ιω. Παπανικολάου,
   προς την ηγεσία του Αρείου Πάγου, στο οποίο κάνει λόγο για «σκληρό πολυπρόσωπο μηχανισμό προστασίας» του ελεγχόμενου δικαστικού λειτουργού.
   Σε ιδιαίτερα αυστηρό τόνο, ο κ. Παπανικολάου υποστηρίζει ότι «κατά τη διάρκεια της άσκησης των καθηκόντων του ως προϊσταμένου και ειδικότερα κατά τον πειθαρχικό έλεγχο του ανακριτή,
   προσέκρουσε σε σκληρό και αδίστακτο πολυπρόσωπο μηχανισμό προστασίας του ελεγχόμενου, τον οποίο, ως προς τα πρόσωπα και τους λόγους της προστασίας αυτής, είναι απαραίτητο να αποκαλύψουν τα δικαστικά όργανα,
   αφού εύλογα του δημιουργήθηκε η πεποίθηση ότι η όλη υπόθεση όζει, αποπνέουσα οσμές διαφθοράς, αδιαφάνειας και ανομίας σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος».
   Ο κ. Παπανικολάου αφήνει αιχμές κατά του προέδρου του ανωτάτου δικαστηρίου κ. Γ. Καλαμίδα, αλλά και κατά του εισαγγελέα κ. Ιω. Τέντε,
   γιατί δεν του κοινοποιήθηκε εγκαίρως η αίτηση εξαίρεσης που είχε υποβάλει ο κ. Ζαγοριανός εις βάρος του,
   αλλά και διότι επιχειρήθηκε να του αφαιρεθεί η δικογραφία, «κατά τρόπο παράνομο και πρωτοφανή», όπως αναφέρει. Απευθυνόμενος στον πρόεδρο υποστηρίζει:
   «Δεν μου ανακοινώσατε, όπως οφείλατε, αμελλητί το περιεχόμενο της αίτησης, ούτε εν περιλήψει, έστω και προφορικώς, προκειμένου να δώσω γραπτές εξηγήσεις».
   «Ούτε επί χούντας δεν στερήθηκα του δικαιώματος αυτού», καταλήγει.
   Εν τω μεταξύ ενώπιον του Πενταμελούς Πειθαρχικού Συμβουλίου που συνεδρίασε προκειμένου να κρίνει την πειθαρχική δίωξη (παράβαση καθήκοντος και κατάχρηση εξουσίας)
   που έχει ασκηθεί σε βάρος του για τους χειρισμούς του στην υπόθεση της Siemens, ο κ. Ζαγοριανός υπεραμύνθηκε των επιλογών του λέγοντας ότι «έπραξα σύμφωνα με τον νόμο και τη συνείδησή μου».
   Η απόφαση του συμβουλίου αναμένεται προσεχώς, ωστόσο νομικοί κύκλοι υπογράμμιζαν πως «υπάρχει η δυνατότητα αναστολής της πειθαρχικής δίωξης μέχρι να κριθεί το ποινικό σκέλος» της υπόθεσης που εκκρεμεί σε βάρος του κ. Ζαγοριανού.
   Ως μάρτυρες κατέθεσαν οι πρώην πρόεδροι του Αρείου Πάγου Ρωμ. Κεδίκογλου και Γ. Σανιδάς,
   ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Ιω. Σακελλάκος,
   ο αντεισαγγελέας Εφετών κ. Π. Αθανασίου -είχε διενεργήσει την προκαταρκτική έρευνα για την υπόθεση της Siemens-
   καθώς και ο πρόεδρος της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κ. Χ. Αθανασίου.
   Οπως υποστήριξαν
   δεν επιτρέπεται να διώκονται οι δικαστές κατά τη διάρκεια των καθηκόντων τους, ενώ δηλαδή η έρευνα είναι σε εξέλιξη.

 4. ΑΥΤΗ Η ΚΑΘΑΡΣΗ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΟ 2006 ΕΓΙΝΕ ? ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ???
  ΚΥΡΙΕ ΚΟΤΤΑΚΗ?

  {{Ο υπουργός Δικαιοσύνης δέχτηκε τότε απίστευτες πιέσεις από δικαστές να μην προχωρήσει η κάθαρση, γιατί έπληττε το κύρος του κλάδου.

  «Σε λίγο δε θα μπορούμε να πάμε στο περίπτερο ούτε για τσίχλες», εξομολογήθηκε απογοητευμένος στον Παπαληγούρα ανώτατος δικαστής.

  «Αν δεν πάει η κάθαρση μέχρι τέλους, σε λίγο οι πολίτες θα σας πιάνουν τα … οπίσθια, αγαπητέ μου !» του απάντησε λίγο απότομα ο Κορίνθιος, όπως
  μόνο εκείνος ήξερε }}

  Πριν λίγες ημέρες κυκλοφόρησε το τελευταίο βιβλίο του Μανώλη Κοττάκη, με τίτλο «Καραμανλής : Off the record».
  Στο βιβλίο ο γνωστός δημοσιογράφος παρουσιάζει ένα χρονικό της διακυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή μέσα από τις προσωπικές του σημειώσεις από τις συναντήσεις που είχε κατά καιρούς τόσο με τον ίδιο τον Καραμανλή όσο και με κορυφαία στελέχη της κυβέρνησής του.

  Από το βιβλίο δεν θα μπορούσαν να λείπουν και περιστατικά με τον Αναστάση Παπαληγούρα που διετέλεσε υπουργός σε δύο μάλιστα υπουργεία και θεωρείτο εκ των στενών και έμπιστων συνεργατών του Καραμανλή.

  Ωστόσο, ο συγγραφέας κάνει ιδιαίτερη μνεία στη θητεία του Παπαληγούρα στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και περιγράφει ένα περιστατικό με τον πρώην υπουργό την εποχή που είχε ξεκινήσει το μεγάλο ξεκαθάρισμα στο παραδικαστικό κύκλωμα που για πολλά χρόνια βασάνιζε την ελληνική δικαιοσύνη.

 5. ΝΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ .
  =============================
  Διάβαζε και κοίτα πως σε κοροϊδεύουν, αναγνώστη:

  Κατ΄αρχήν η υπ΄αριθμ. 13/2006 αμετάκλητη απόφαση του Μισθοδικείου που δίνει τα δισεκατομμύρια ευρώ στους δικαστές, κατά συνέπεια και στα μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και στους βουλευτές, επέλυσε, όπως επέλυσε, νομικό και όχι πραγματικό ζήτημα και επομένως, όπως ξέρουν οι νομικοί, δεν πρόκειται περί κατά κυριολεξία δεδικασμένου.

  @.Κατά δεύτερον, η απόφαση αυτή εκδόθηκε, πρόσεξε αναγνώστη, στις 7.11.2006.

  @.Αλλά στις 5.12.2006, δηλαδή σ΄ένα μήνα, εκδόθηκε από το ίδιο δικαστήριο, το Μισθοδικείο, αντίθετη αμετάκλητη απόφαση, η αριθμ. 17/2006, που δεν δίνει τσακιστή δεκάρα στους δικαστές!

  @.Σ΄αυτή την απόφαση το ίδιο δικαστήριο, με άλλη σύνθεση, αποδέχθηκε κατά πλειοψηφία την δίκαιη και σωστή νομικά και πραγματολογικά άποψη που είχε μειοψηφήσει στην αριθμ. 13/2006 απόφαση!

  Και επειδή στις σημερινές συνθήκες τυχεροί είναι οι τρελοί,
  ===========================================
  εύχομαι ολόψυχα να τρελαθείς, αναγνώστη, μ΄αυτό που θα διαβάσεις:

  @Σου είπα ότι στις 5.12.2006 εκδόθηκε η αριθμ. 17/2006 απόφαση του Μισθοδικείου που, αντίθετα με την αριθμ. 13/2006 απόφαση, λέει ότι δεν δικαιούνται τα δισεκατομμύρια οι δικαστές.

  @.Την ίδια όμως μέρα, 5.12.2006, σε μισή ώρα, εκδόθηκε μια άλλη, η αριθμ. 23/2006 απόφαση του ίδιου του
  ==============================================================================
  Μισθοδικείου που αντιστρέφει πάλι τα πράγματα, ταυτίζεται με την αριθμ. 13/2006 απόφαση και ξαναδίνει
  =============================================================================
  στους δικαστές δισεκατομμύρια!!!
  =============================

  @.Δηλαδή σε μισή ώρα παίχτηκαν και χάθηκαν
  στο βρωμερό καζίνο ενός ανωτάτου δικαστηρίου, του Μισθοδικείου, στις πλάτες του έλληνα φορολογούμενου δισεκατομμύρια ευρώ!

  @.Από την εποχή που οι πρωτόγονοι άνθρωποι μαζεύονταν σε κάποια σπηλιά και ο φύλαρχος «δίκαζε» τους ημιάγριους, από τότε μέχρι τις 5.12.2006 δεν εκδόθηκαν ποτέ και πουθενά την ίδια μέρα για το ίδιο ακριβώς νομικό θέμα δύο αντίθετες αποφάσεις του ίδιου ανώτατου δικαστηρίου! Αυτό έγινε μόνο στις 5.12.2006, στο Μισθοδικείο!

 6. Κατατέθηκε η τροπολογία για την καταβολή αναδρομικών στους δικαστικούς;
  =============================================================
  Στη χώρα που κόβει συντάξεις, μισθούς που δεν μπορείς να αγοράσεις πετρέλαιο, που γίνονται καθημερινά εκατοντάδες απολύσεις, που ξεψυχά…
  T.ΒΑΙΤΣΗΣ
  Κατατέθηκε η τροπολογία για την καταβολή αναδρομικών στους δικαστικούς;
  Μέχρι 31 Ιανουαρίου του 2013 θα καταβληθεί στους εν ενεργεία δικαστικούς και τα μέλη του Νομικού Συμβουλίου του κράτους η καταβολή της τέταρτης δόσης των αναδρομικών τους που είχε επιδικάσει το μισθοδικείο.

  Αυτό προβλέπει τροπολογία που υπογράφουν οι υπουργοί Οικονομικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Δικαιοσύνης που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο που αφορά καταργήσεις και συγχωνεύσεις οργανισμών του δημοσίου.

  Η συνολική δαπάνη θα βαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό κατά 100 εκ ευρώ.

  • Ομόφωνο ψήφισμα κατά Παπανδρέου από τους εφέτες
   ===========================================
   Επίθεση με σκληρή γλώσσα κατά του Πρωθυπουργού, μιλώντας ακόμη και για «προσπάθεια επικυριαρχίας της εκτελεστικής εξουσίας στη Δικαιοσύνη»(MME)
   Να αφήσουν τους «τσαμπουκάδες» και τις εντελώς απαράδεκτες ενέργειες και κουβέντες οι δικαστές των 4 και 5 χιλιάρικων μηνιαίου μισθού και να μας πουν οι ενώσεις τους πόσα αναδρομικά πήραν ,πώς τα μοιράστηκαν και με ποιο τρόπο κατάφεραν να τα εισπράξουν λίγο πριν το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης.
   Να αφήσουν τέλος τους λεονταρισμούς και τις ύβρεις ενατίον των άλλων θεσμών, αν δε θέλουν να καταντήσουν «Ιταλοί δικαστές», που στη χώρα της Μαφίας και του ρατσισμού, εξαντλούν την αυστηρότητά τους στην ποινικοποίηση της ερωτικής ζωής των πολιτών-πολιτικών από «γινάτι».
   Η ελληνική δικαιοσύνη των Κόλλια, Κόκκινου, Κεδίκογλου,Σανιδά και τόσων άλλων «ριψάσπιδων» δικαστών , κουβαλάει βαρύ φορτίο αμαρτιών.
   «Η σιωπή είναι χρυσός»!

 7. Δικαστικοί λειτουργοί και κομματισμός
  ===================================
  Ιωάννη Παπανικολάου επιτίμου Αντιπροέδρου Αρείου Πάγου

  Το παγιωμένο στη χώρα μας φαύλο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα,, το οποίο πρωτοστάτησε για να οδηγηθούμε σε εθνική ταπείνωση και χρεοκοπία, έτρωσε πλειστάκις το ιερό τέμενος της Δικαιοσύνης, το ύψιστο τούτο οχυρό της Δημοκρατίας, προς εξυπηρέτηση ιδιοτελών συμφερόντων.

  Η Δικαιοσύνη μετά την μεταπολίτευση της 24ης Ιουλίου 1974 έβγαινε από την δικτατορία ηθικά τραυματισμένη και με μειωμένο το κύρος και την αξιοπιστία της. Κυρίως γιατί επίορκοι δικαστικοί λειτουργοί δέχθηκαν πρόσκληση των αφρόνων πραξικοπηματιών και μετέσχον στην πρώτη κυβέρνηση της στρατιωτικής Χούντας με πρωθυπουργό τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Κωνσταντίνο Κόλλια και μέλη της τέσσερις αρεοπαγίτες, έναν εισαγγελέα εφετών, έναν ταξίαρχο και δυο συνταγματάρχες.

  Η συμμετοχή των ανωτάτων δικαστικών λειτουργών στην κυβέρνηση αυτή της προσέδωσε μια νομιμοφάνεια και βοήθησε στη στερέωση και επιβολή της. Όπως εύστοχα παρατηρήθηκε: «η τήβεννος έγινε καμουφλάζ των αδόξων σπαθιών» (Παναγιώτη Δημόπουλου, επίτιμου εισαγγελέα του Αρείου Πάγου: Ο Άρειος Πάγος, ο Θεσμός και τα Πρόσωπα σελ.77).

 8. ‘’ΔΙΑΤΡΗΤΗ Η ΤΗΒΕΝΝΟΣ ΤΩΝ ..ΣΑΝΙΔΑΔΩΝ’’

  Έτσι φτάσαμε εδώ που ‘’φτάσαμε’’ !

  Ποτέ, στη πολιτική ιστορία της νεότερης Ελλάδας, μία αντιπολίτευση δεν δημιούργησε και σύλλογο άρνησης των υποχρεώσεων του πολίτη προς το δημόσιο, προκειμένου η πίεση αυτή να αναγκάσει την νομίμως εκλεγμένη κυβέρνηση να βρεθεί σε οικονομικό και δημοσιονομικό αδιέξοδο.

  Μόνο Απάτριδες και ΑΘΕΟΙ μπολσεβίκοι, θα μπορούσαν να εφαρμόσουν αυτή την τακτική, προκειμένου να ‘’συνυπάρξουν’’ στην ανέντιμη παραπληροφόρηση, μάζες αδύναμων οικονομικά πολιτών, ώστε με την κατάλληλη προπαγάνδα και παρότρυνση να πέσουν στην κομματική παγίδα της αντεθνικής αντιπολίτευσης αρχικά ως διαφωνούντες και τελικά ως αντιπολιτευτικά ομοφρονούντες.

  ‘’ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ’’:
  Πόσο ανθέλληνας μπορεί να είσαι, ώστε να αγωνίζεσαι συνειδητά για την καταστροφή της πατρίδας σου, το μέλλον των παιδιών σου, προκειμένου να επιτύχεις την κομματική σου πρόσκαιρη, βρόμικη και ανέντιμη κατάληψη της εξουσίας?

  ΔΕΝ ΣΕΒΟΜΑΙ ΟΥΤΕ ΦΟΒΑΜΑΙ?

  *ΤΩΡΑ, τι λέει και τι μπορεί να υποσχεθεί ο εσωτερικός πολιτικός ‘’τρομοκράτης’’ του σήμερα και τρομοκράτης εμπρηστής του χθές ?
  *Υπάρχει έστω και ..ΕΝΑΣ έλληνας που του έχει εμπιστοσύνη, ή, πιστεύει στα λόγια και στις υποσχέσεις του ΧΟΥΝΤΟ-Τσίπρα?
  *Είναι δυνατός δύο αποστάτες και προδότες τόσο της προσωπικής τους διαδρομής
  και πορείας, όσο και των προσωπικών τους δεσμεύσεων και προγραμμάτων , να υποσχεθούν κάτι σωστό για το λαό και να γίνουν πιστευτοί ότι έστω και κάτι θα καταφέρουν?

  ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ !!! δικαιοσύνη και ΕΛΛΗΝΕΣ δικαστές,
  =========================================
  αυτοί οι αποστάτες και προδότες της ΕΘΝΙΚΗΣ μας συνείδησης και ύπαρξης, θα έπρεπε να είναι ΗΔΗ !!! πίσω από τα σίδερα και μάλιστα στα ΙΔΙΑ κελιά των Απριλιανών καθαρμάτων.
  Τι να πείς όμως, όταν πρωθυπουργός της Χούντας έγινε επίορκος δικαστής?
  Ποιος θα νουθετήσει σήμερα, τους χουντικούς δικαστικούς απόγονους, που ΖΟΥΝ και μεγάλωσαν, μέσα στο ‘’όραμα’’ του προσωπικού τους ‘’κοινοβουλευτικού’’ μανδύα, αγνοώντας και προσβάλλοντας την ρομφαία της δικαιοσύνης, που την κρύβουν κάτω από την διάτρητη τήβεννο της ‘’πολιτικής’’ τους ..τροφοδοσίας?

  Περιμένει η Δικαιοσύνη την ολική καταστροφή, για να βάλει ΦΥΛΑΚΗ τους εθνικούς μειοδότες ???????

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.