ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Οι εκλογές θα γίνουν το 2019»

Τσίπρας: «Προτιμώ να κερδίζω τις εκλογές παρά τις δημοσκοπήσεις»

Ο πρωθυπουργός δέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου δημοσιογράφους από χώρες της ΕΕ.
tsipras

Ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στους εκπροσώπους του Ευρωπαϊκού Τύπου επανέλαβε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2019, δηλαδή στο τέλος της τετραετίας.

«Προτιμώ να κερδίζω τις εκλογές παρά τις δημοσκοπήσεις. Οι εκλογές θα γίνουν το 2019. Τότε θα είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε το έργο μας και οι πολίτες να συγκρίνουν τι έγινε με την ανεργία σε σχέση με τις προηγούμενες κυβερνήσεις αλλά και τι έγινε με το θέμα της ύφεσης» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Επίσης ο κ. Τσίπρας τόνισε την ανάγκη αντικατάστασης της λιτότητας με μία αναπτυξιακή ατζέντα για το καλό της κοινωνίας και της οικονομίας.

Όπως είπε, η στρατηγική της Αριστεράς στο πλαίσιο της παγκοσμιοποίησης είναι να αλλάξει τις ισορροπίες διεθνώς και όχι μόνο σε τοπικό επίπεδο. Αναφορικά με το προσφυγικό, που αποτελούσε και το θέμα της συνάντησης με τους δημοσιογράφους, στάθηκε στην ανάγκη αντικατάστασης των παράνομων και επικίνδυνων μεταναστευτικών οδών με ασφαλείς και νόμιμες.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. «Yankees go home»!

  Στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων που άρχισαν μετά την κυβερνητική μεταβολή στην Ελλάδα υπήρξαν πολλές περιπτώσεις εμπλοκής στις συζητήσεις.

  Οι διαφωνίες ήταν ανοιχτές και συχνά ειπώθηκαν σκληρές αλήθειες. Και από τις δύο πλευρές έγιναν οι συνήθεις προσπάθειες παγιδεύσεως. Σε κρίσιμες ώρες παρενέβησαν αποφασιστικά το Παρίσι, το Βερολίνο, η Ουάσιγκτον και η Αθήνα για να απεμπλακούν οι συνομιλίες που άγγιζαν το αδιέξοδο.

  Υπήρξαν δηλαδή και έξωθεν παρεμβάσεις, οι οποίες μάλιστα συνέβαλαν αποφασιστικά στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος.

  Η παρέμβαση της Ουάσιγκτον έγινε τόσο ανοιχτά και έντονα όσο δεν θα μπορούσε να φανταστεί το μυαλό του ανθρώπου πριν από μερικά χρόνια. Οι «φονιάδες των λαών Αμερικάνοι» έγιναν ευπρόσδεκτοι μεσολαβητές. Σε άλλες εποχές, σε ανάλογη περίπτωση, θα χαλούσε ο κόσμος. Θα πλημμύριζαν οι δρόμοι διαδηλωτές με τα γνωστά συνθήματα «Yankees, go home»!
  “ Φωνιάδες των λαών’’ Αμερικάνοι

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.