Neo

Βαρύ κλίμα για τους «νομικούς» της κυβέρνησης

tsipraspappas

Αρκετοί επικεντρώνουν τις βολές τους στο πρόσωπο του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά, κατηγορώντας τον υπουργό Επικρατείας ότι φέρει την βασική πολιτική ευθύνη για τους χειρισμούς που οδήγησαν στην απόφαση του ΣτΕ και στην πολιτική ήττα της κυβέρνησης. Ωστόσο, πληροφορίες λένε ότι αφενός ο Νίκος Παππάς παραμένει ακλόνητος στη θέση του απολαμβάνοντας την εμπιστοσύνη του Αλέξη Τσίπρα, αφετέρου ότι στο Μαξίμου ψάχνουν… άλλους για να αποδοθούν ευθύνες. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, βαρύ κλίμα επικρατεί για όσους νομικούς της κυβέρνησης είχαν καθησυχάσει το πρωθυπουργικό γραφείο ότι ο νόμος Παππά θα κριθεί συνταγματικός, ενώ αρκετοί κυβερνητικοί και ΣΥΡΙΖΑίοι διερωτώνται πώς δεν είχε καταλάβει τι παίζεται στο ΣτΕ ο «μπαρουτοκαπνισμένος» πρώην εισαγγελέας και νυν αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

8 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Vas_Pap 23:39 30/10/2016

  Βρε τι νομικα τσακαλια ειστε εσεις..!!!!!!!!!!!:) Φανταζομαι οτι εχει απο 2 dotora ο καθενας σας στο συνταγματικο δικαιο…Καλο ειναι να ξερουμε κατι τις γι αυτο που μιλαμε

 2. Το «βαρύ και ασύδοτο » κλίμα στην κυβερνηση το δημιούργησαν οι «οι πολλά βαρείς » άνδρες και γυναίκες του ΤΣΙΠΡΑ σαν τον Παππά τον και άνθρωπό του (αυτό το ζωντόβολο – γενικόγραμματεα που » νεπνεύσθηκε» ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ τέτοιο διαγωνισμό ) , μαζί και τοΝ Πολάκη, ή , την τραχανοπλαγίτισσα κ. Γεροβασίλη που ειχαν στο νου τους το «κανάλι Σ » γιά την δική τους διαπλοκή , αυτήν του ΣΥΡΙΖΑ …..
  Καήκαν τώρα και έγιναν «Τσιτιζα » και φυσικά εξακολουθούν να έχουν τους «Καμμένους » στο κομμα τους !
  ….. Οι καημένοι είναι για λύπηση !!
  Τέτοια όμως ειναι γνωστον οτι συμβαίνουν στους καλαμοκαβαλάρηδες .

 3. Διόρθωση αυτονόητη : Το Άρθρο 15 παράγραφος 2 του Συντάγματος …

  Τα καθεστωτικά θρεφτάρια των πάσης χλωρίδας και πανίδας Νταβατζήδων απεφάνθησαν ότι ο νόμος είναι αντισυνταγματικός ως προς το άρθρο 2Α (τροπολογία Παππά) περί της μεταφοράς της αρμοδιότητας του ΕΣΡ για την αδειοδότηση των τηλ. καναλιών στον υπουργό επικρατείας και ΜΜΕ.
  Δηλαδή απεφάνθησαν ότι ΜΟΝΟ τα εγκάθετα και διορισμένα ανδρείκελα των κομμάτων (για να ακριβολογώ οι ΑΡΧΙΝΟΝΟΙ αρχηγοί των ΜΑΦΙΟΖΟΚΟΜΜΑΤΩΝ) του ΕΣΡ «δύνανται» να αδειοδοτήσουν και ΟΧΙ οι φορείς της εκτελεστικής εξουσίας και οι εκλεγμένοι δημοκρατικά εκπρόσωποι των πολιτών της Βουλής!
  Στην χώρα των ανδρείκελων και της μαφιόζικης ΟΜΕΡΤΑ, μπροστινοί είναι πάντα ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΑ ΝΟΝΩΝ !!

 4. freeman 13:34 28/10/2016

  Τελικά , Καραμανλής και Τσίπρας , με τον ΙΔΙΟ τεχνικό σύμβουλο , τον ΣΙΧΑΜΕΡΟ ΠΑΚΗ , αφού κάνουν …» ηρωικά» επικοινωνιακά αντιΝΤΑΒΑΤΖΙΔΙΚΑ γιουρούσια , ΤΕΛΙΚΑ οδηγούνται σε ΒΑΤΕΡΛΟ, κατεβάζουν τα βρακιά και οι Νταβατζήδες βγαίνουν ακόμα πιο ισχυροί για καμιά 10ετία.
  ΡΕ ΛΕΣ ο Πάκης να παίζει διπλό παιχνίδι και να δουλεύει για τους νταβατζήδες παλαιούς μεγαλοπελάτες του , όταν είχε στήσει Γνωμοδοτική βιομηχανία ?

  • XYZ 14:41 29/10/2016

   Συμμάζεψε τήν γλώσσα σου, δεν φαντάζομαι να θέλεις ν” ακούσεις ότι είσαι ένα μισητό απόβλητο κοινώς το τελευταίο σκατό πού γέννησε η Ελληνική Κοινωνίας που βγήκεστήν πιάτσα και πουσταρογαμιέται από τον κάθε ηλίθιο έναντι πινακίου ψωμί για νά του κάνει προπαγάνδα στο Ματριξ;

   • Βρήσκω την δικιά σου γλώσσα ανεπίτρεπτη και στερούμενη πολιτικών επιχειρημάτων .
    Τι το ήθελες αυτό , το » έναντι πινακίου ψωμί …. » , φίλε μου ;
    Οσοι από μας αντιστεκομασυτε στην καταστροφή της Δημοκρατικής ομαλότητας της Χώρας μας και την ιδια την χώρα από τους εκλεκτούς του ΤΣΙΠΡΑ είμαστε πληρωμένοι πράκτορες ;
    Εγώ πχ που δεν ξεχνώ το μακελειό με το ταχύπλοο της Αιγινας για το οποίο ο Υπουργός Δρίτσας ποτέ δεν μας εξήγησε γιατι οδήγησε τους λιμενικούς να μην συλλάβουν τους επιβαίνοντες σε αυτο , στον τόπο του εγκλήματος και να παρουσιαστεί ενας άλλος θίασος μετά απο 3,5 ώρες εσένα σε βρήσκει σύμφωνο ;
    Ολα τα κουκουλώματα στην φορα , φίλε !
    Ο freeman εδώ αυτό κάνει !

    • XYZ 20:38 29/10/2016

     Νά πές και σύ τι τι ήθελα να βάλω ψίχουλα ψωμί στην σούπα; Ο Freeman αρκείται μ’αυτα κι” αυτό είναι το κακό πού μένει μψευτοπαλληκαρο.
     Ενώ εσύ; Εσύ είσαι ο λεβέντης, πρώτο πράγμα στο μπορδέλο , αγκαζαρισμένος για τούς «Νταβατζήδες» κάθε είδους και τήν «μαύρη αριστοκρατία» κι” αυτών η τσουτσουκέρα εναι χοντρή και μακριά σάν φρέσκο γαλλικό Φρομάζ βουτυρωμένη η σκέτα on the rocks.
     Ά καί η Επιχείρηση Νταβατζήδες δεν πιάνει είναι παρελθόν δεν είναι τής μόδας.

 5. Απορώ με τις δικανικές και δημοσιογραφικές προπαγάνδες βομβαρδισμού των eggεφάλων των δύσμοιρων ιθαγενών που υποστηρίζουν ότι το Σύνταγμα ορίζει το ΕΣΡ ως υπεύθυνο για την αδειοδότηση των ραδιοτηλεοπτικών αδειών.
  Το Άρθρο 2 του Συντάγματος «Η ραδιοφωνία και η τηλεόραση υπάγονται στον άμεσο έλεγχο του Κράτους. O έλεγχος και η επιβολή των διοικητικών κυρώσεων υπάγονται στην αποκλειστική αρμοδιότητα του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης που είναι ανεξάρτητη αρχή, όπως νόμος ορίζει.»
  δεν αναφέρει πουθενά ότι την αδειοδότηση κάνει το ΕΣΡ.
  Απλά με το άρθρο 1 παράγραφος α) του νόμου 2863/2000 (Κείμενο Αρθρου :
  1. Το Ε.Σ.Ρ. ασκεί τον προβλεπόμενο στο Σύνταγμα άμεσο έλεγχο του Κράτους στον τομέα της παροχής Ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών υπηρεσιών κάθε είδους, με την έκδοση εκτελεστών ατομικών διοικητικών πράξεων. Ειδικότερα:
  α) χορηγεί, ανανεώνει και ανακαλεί τις κάθε είδους άδειες και εγκρίσεις που προβλέπονται στους νόμους 2328/1995 και 2644/1998 (άρθρα 1-12) και στις κανονιστικές πράξεις που εκδίδονται κατ” εξουσιοδότηση των νόμων αυτών, για την παροχή ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών υπηρεσιών,
  β) ελέγχει την τήρηση των όρων και των προϋποθέσεων, καθώς και των εν γένει κανόνων και αρχών ….) μεταφέρθηκε η αρμοδιότητα αδειοδότησης των καναλιών στο ΕΣΡ ! Συνταγματικά ο νόμος αλλάζει με μεταγενέστερο συνταγματικό νόμο !! Τα νταβατζηδοκάναλα λειτουργούν από 1-1-2016 σε πλήρες καθεστώς ασυδοσίας και αυθαιρεσίας αφού (ήδη με απόφαση του ΣτΕ ήταν παράνομες οι προσωρινές άδειες λειτουργίας τους) δεν παρατάθηκαν οι προσωρινές άδειες λειτουργίας τους.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.