ΚΟΣΜΟΣ

Το ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Μισέλ

Βέλγιο: Συμφωνία των κομμάτων για το αδιέξοδο στον προϋπολογισμό

Η κυβέρνηση του Βελγίου ξεπέρασε το πολιτικό αδιέξοδο που είχε ενσκήψει μεταξύ των κομμάτων που τη συγκροτούν όσον αφορά τον κρατικό προϋπολογισμό, γνωστοποίησε ο πρωθυπουργός Σαρλ Μισέλ, μερικές ημέρες μετά την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων στον κεντροδεξιό συνασπισμό.
misel

«Συμφωνία», έγραψε ο Μισέλ στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter λίγο πριν από τα μεσάνυχτα στις Βρυξέλλες, ενώ εκπρόσωπός του επιβεβαίωσε ότι επιτεύχθηκε συμβιβασμός.

Ο Μισέλ αναγκάστηκε να αναβάλει την ετήσια ομιλία του στο κοινοβούλιο εξαιτίας του αδιεξόδου.

Οι συνομιλίες κατέρρευσαν όταν το ένα από τα τέσσερα κόμματα που συγκροτούν την κυβέρνηση υπό τον Σαρλ Μισέλ, οι Φλαμανδοί Χριστιανοδημοκράτες, απαίτησε τη θέσπιση ενός φόρου στα κέρδη από κεφάλαια, κάτι στο οποίο αντιτάχθηκαν τα υπόλοιπα κόμματα.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση προβλέπει μέτρα εξοικονόμησης πόρων ύψους 3 δισεκατομμυρίων ευρώ και πλέον στο προσχέδιο του προϋπολογισμού αυτό—κυρίως περικοπές των δαπανών για συντάξεις και υγειονομική περίθαλψη.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση του Βελγίου, που επί χρόνια πασχίζει να εκτελέσει έναν ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, αναμένεται να καταγράψει δημόσιο έλλειμμα 2,8% φέτος, οριακά χαμηλότερο από το όριο 3% που έχει επιβληθεί στα κράτη μέλη της ΕΕ βάσει του Συμφώνου Σταθερότητας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.