ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντιπαράθεση κυβέρνησης-ΝΔ

«Βγήκαν τα μαχαίρια» για το ΕΣΡ

Η λειτουργία του ΕΣΡ είναι το νέο πεδίο αντιπαράθεσης ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση.

«H λειτουργία του ΕΣΡ έχει ως απαραίτητη προϋπόθεση την κατάργηση του νόμου Παππά, που οδήγησε στη μη εφαρμογή των συνταγματικών αρμοδιοτήτων του», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΝΔ απαντώντας στις κατηγορίες του υπουργού Επικρατείας για την άρνηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να επέλθει συμφωνία για το ΕΣΡ.

«Η μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων γνωρίζει ότι ο νόμος Παππά είναι αντισυνταγματικός και ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες απαξιωμένος πολιτικά, νομικά και ηθικά. Η Νέα Δημοκρατία, από θέση αρχών, είναι υπέρ της λειτουργίας του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, με πλήρεις τις αρμοδιότητές του, όπως προβλέπει το Σύνταγμα», επισημαίνει η ΝΔ, θέτοντας ως προϋπόθεση την κατάργηση του νόμου Παππά για να υπάρξει συναίνεση σε αυτό το θέμα.

Η απάντηση του πρωθυπουργικού γραφείου 

Ο κατήφορος της Νέας Δημοκρατίας είναι ολισθηρός και επικίνδυνος Στην απεγνωσμένη προσπάθειά της να διασφαλίσει τα συμφέροντα των καναλαρχών, η Νέα Δημοκρατία εκτρέπεται ολοένα και περισσότερο, σημειώνει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

«Με την ανακοίνωσή της, (''η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων γνωρίζει ότι ο νόμος Παππά είναι αντισυνταγματικός…'') σπεύδει να προκαταλάβει την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, επιχειρώντας ωμή παρέμβαση στην Δικαιοσύνη. Επιπλέον παραδέχεται ανοιχτά ότι επιδιώκει την παράλυση του ΕΣΡ , ακολουθώντας μια επαίσχυντη και βαθύτατα αντιθεσμική πρακτική, προκειμένου να προστατεύσει όσους κατέχουν αυθαίρετα δημόσιες συχνότητες», αναφέρει το Μαξίμου και καταλήγει: Τους καλούμε να συνέλθουν γιατί ο κατήφορος που έχουν πάρει, είναι ολισθηρός και επικίνδυνος. Το ότι η ΝΔ ''αδειάζει'' με εκκωφαντικό αλλά και υποτιμητικό τρόπο τον ίδιο τον αντιπρόεδρό της κ. Χατζηδάκη, ας το διαχειριστούν εσωτερικά».

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Προσπάθεια επηρεασμού του ΣτΕ…
    9/12/2016

    Όταν ο Πρωθυπουργός λέει «δεν γίνονται αυτά τα πράγματα, δεν βλέπω ούτε μία περίπτωση να ακυρώσει το νόμο το Σ.τ.Ε. «, μόνο σε μένα φαίνεται καραμπινάτη προσπάθεια επηρεασμού της Δικαιοσύνης?

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.