ΚΟΣΜΟΣ

Wikileaks: Θα δημοσιεύσουμε όλα τα έγγραφα για τις αμερικανικές εκλογές

Στέλνοντας το μήνυμα πως «το Wikileaks είναι εδώ», ο ιδρυτής του Τζούλιαν Ασάνζ απευθύνθηκε στο κοινό με ομιλία του για τη 10η επέτειο του δικτύου, από την οποία πολλοί περίμεναν «αποκαλύψεις» εγγράφων σχετικές με τις αμερικανικές εκλογές -κάτι που τελικά δεν έγινε, με τον Άσανζ να δεσμεύεται για τη δημοσίευση πριν από τις 8 Νοεμβρίου.
Julian Assange speaks from Ecuador's Embassy in London

Ο Ασάνζ αρνήθηκε πως η δημοσίευση στοχεύει την υποψήφια των Δημοκρατικών, Χίλαρι Κλίντον, λέγοντας πως οι σχετικές αναφορές που κυκλοφόρησαν δεν είχαν βάση.

Σε μήνυμά του την Τρίτη, που μεταδόθηκε σε εκδήλωση στο Βερολίνο για την επέτειο του Wikileaks, ο Ασάνζ ανέφερε πως πρόκειται να δημοσιευτούν περίπου ένα εκατομμύρια έγγραφα που αφορούν τρεις κυβερνήσεις και τις αμερικανικές εκλογές.

Η δημοσίευση, είπε, θα γίνει πριν το τέλος του χρόνου, και σκοπός είναι να υπάρχει δημοσίευση κάθε εβδομάδα για τις επόμενες δέκα εβδομάδες.

Ο ιδρυτής του Wikileaks, που παραμένει «έγκλειστος» στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, είπε πως το Wikileaks θα συνεχίσει να υπάρχει ακόμη κι αν ο ίδιος χρειαστεί να παραιτηθεί. Είπε επίσης το δίκτυο σχεδιάζει σύντομα να προχωρήσει σε δομή στη βάση μελών ώστε να διατηρήσει την ανεξαρτησία του.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.