ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ειδική αναφορά της εφημερίδας σε δύο υπουργούς

WSJ:Η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε πόλεμο με τον εαυτό της για τις ιδιωτικοποιήσεις

Αναλυτικό δημοσίευμα της Wall Street Journal (WSJ) για τις ιδιωτικοποιήσεις στη χώρα μας και την κυβερνητική πολιτική.
trainose

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της WSJ, η  ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε πόλεμο με τον εαυτό της και απειλεί με εκτροχιασμό το πρόγραμμα ιδιωτικοποίησης κρατικών περιουσιακών στοιχείων, το οποίο είναι κομβικής σημασίας για τη μείωση του εξωτερικού χρέους και την αύξηση των ξένων επενδύσεων στη χώρα,.

«Οι ηγέτες του αριστερού κόμματος ΣΥΡΙΖΑ περιοδεύουν σε όλο τον κόσμο, από τη Νέα Υόρκη έως τη Σαγκάη, προσπαθώντας να πείσουν ξένους επενδυτές να επενδύσουν κεφάλαια στην Ελλάδα, για να δώσουν ώθηση στην ελληνική οικονομία. Ωστόσο, οι ρίζες του ΣΥΡΙΖΑ στη μαρξιστική Αριστερά και στο κίνημα κατά της παγκοσμιοποίησης, κάνουν τις ιδιωτικοποιήσεις ένα πικρό χάπι», σημειώνει η εφημερίδα.

Η WSJ κάνει ειδική αναφορά στον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη, ο οποίος, κατά το δημοσίευμα «έχει ορκιστεί για την αποτυχία του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων».

Αναφορά γίνεται  και στον υπουργό Οικονομίας  Γιώργο Σταθάκη, για τον οποίο η εφημερίδα σημειώνει ότι, ενώ ασκούσε έντονη κριτική στην προηγούμενη κυβέρνηση Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ για «ξεπούλημα δημοσίων υποδομών» σαν στέλεχος της αντιπολίτευσης, τελικώς συναίνεσε στην πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε υποπολλαπλάσια τιμή από εκείνη την οποία κατήγγειλε ως υπερβολικά χαμηλό τίμημα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.