ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Για την 28η Οκτωβρίου

Ξεναγήσεις σήμερα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, τιμά την εθνική επέτειο προσφέροντας σήμερα Τετάρτη, 26-10-2016, ξεναγήσεις στη Φωτογραφική Έκθεση, που έχει διοργανώσει στο εσωτερικό Αίθριο-Καφέ, με τίτλο «Από την κατάχωση των μνημείων στην ανάδυση της μνήμης».

Υπενθυμίζουμε ότι το μουσείο, με ιστορική πορεία παράλληλη με εκείνη του σύγχρονου ελληνικού κράτους, τιμά την επέτειο των 150 χρόνων από τη θεμελίωσή του, θυμίζοντας τον αντίκτυπο σημαντικών ιστορικών γεγονότων στην καθημερινή του λειτουργία. Στη φωτογραφική έκθεση, με υλικό από το πλούσιο φωτογραφικό αρχείο του μουσείου, παρουσιάζεται το έργο της απόκρυψης και προστασίας των αρχαιοτήτων του μουσείου στις παραμονές της Κατοχής (1940-1941). Η διάρκεια της έκθεσης είναι έως τις 8 Δεκεμβρίου.

Οι ξεναγήσεις θα ζωντανέψουν στιγμές από την εποποιία του τιτάνιου έργου της απόκρυψης και θα θίξουν καίρια ζητήματα σχετικά με την προστασία των αρχαιοτήτων εν καιρώ πολέμου. Θα διοργανωθούν σαραντάλεπτες ξεναγήσεις για δύο ομάδες, έως 40 ατόμων, από τις 11:00 πμ έως τις 13:00 μμ.

Για την παρακολούθηση της παρουσίασης απαιτείται η προμήθεια εισιτηρίου εισόδου στο μουσείο, καθώς και η δήλωση συμμετοχής στις Πληροφορίες του μουσείου. Έναρξη δηλώσεων μισή ώρα πριν την παρουσίαση. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.