ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετά την απόφαση του ΣτΕ

Ζητούν την παραίτηση του Παππά

Την παραίτηση του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά ζητούν Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι, στον απόηχο της χθεσινής απόφασης του ΣτΕ περί αντισυνταγματικότητας του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες.

Για«νίκη» του Κράτους Δικαίου απέναντι στον αυταρχισμό και στον καθεστωτισμό των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, καθώς και για ένα μεγάλο ‘όχι’ στο ‘μαύρο’ στην ενημέρωση, μίλησε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά. Κάλεσε την κυβέρνηση να σεβαστεί πλήρως την απόφαση της Δικαιοσύνης και να προχωρήσει άμεσα στην αποκατάσταση της νομιμότητας, με την απόδοση των αρμοδιοτήτων στο ΕΣΡ, σημειώνοντας πως στο βαθμό που αφορά τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, θα συμβάλει στην άμεση ανασυγκρότηση του ΕΣΡ. «Η Κυβέρνηση είναι πολιτικά έκθετη. Οι μεθοδεύσεις τους θα τους ακολουθούν για πάντα», σχολίασε, ζητώντας για λόγους πολιτικής και ηθικής τάξηςτην απομάκρυνση άμεσα του ‘φυσικού αυτουργού και εκτελεστή αυτής της καθεστωτικής επιχείρησης’, όπως είπε, Νίκου Παππά.

Στο ίδιο μήκος κύματος για νίκη της πολυφωνίας και τη Δημοκρατίας μίλησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος, σημειώνοντας πως πλέον ο δρόμος για συναίνεση σεό,τι αφορά στο ΕΣΡ είναι ανοικτός, πλην όμως η συναίνεση αυτή αποτελεί μίακοινοβουλευτική διαδικασία και δεν συμπεριλαμβάνει τον κ.Παππά. Ειδικά για τον υπουργόΕπικρατείας, τον κατηγόρησε ότι έπαιξε με τουςδημοκρατικούς θεσμούς, δεν άκουσε τη Βουλή επί ένα ολόκληρο χρόνο, δενσυνεκτίμησε τις προηγούμενες αποφάσεις του ΣτΕ, παραβίασε το Σύνταγμα,προκειμένου να εγκαταστήσει στημένα ΜΜΕ και προπηλάκιζε τους πάντεςχρησιμοποιώντας απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς. «Τώρα ο υπουργός Επικρατείς είναιαντιμέτωπος με τις πολιτικές του ευθύνες. Και όποιος έχει πολιτικές ευθύνες,παραιτείται», είπε.

Για παραβίαση τουΣυντάγματος προκειμένου να στήσει ένα ελεγχόμενο τοπίο στην ενημέρωση μεεργολάβους και ‘λαγούς’ που θα έδιναν βοσκοτόπια και θα έστηναν “SIRIZATV”κατηγορούν τον Νίκο Παππά και στο Ποτάμι. «Οι προσπάθειες των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ναεκβιάσουν τους δικαστές απέτυχαν. Τώρα ήρθε η στιγμή των ευθυνών. Ο κ.Παππάςπρέπει να παραιτηθεί και ο κ.Τσίπρας πρέπει να απολογηθεί», λένε, ζητώντας στηβάση της πρότασης του Ποταμιού, περισσότερα κανάλια και άρα περισσότερουςεργαζομένους, περισσότερα λεφτά στα δημόσια ταμεία, περισσότερη διαφάνεια στην προέλευσητων χρημάτων των καναλαρχών και κυρίως περισσότερη Συνταγματική νομιμότητα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.