ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δικαιοσύνη για όλους»

Ζωή: Λαϊκή κυριαρχία σε υποθέσεις δημοσίου συμφέροντος

Η δεύτερη εκδήλωση του νομικού φορέα «Δικαιοσύνη για όλους», που είναι μια πρωτοβουλία της «Πλεύσης Ελευθερίας» και του «Όχι στα Ναι τους», πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, στην Αποθήκη Δ’ του Οργανισμού Λιμένος (ΟΛΘ).
zoi

Προσερχόμενη στην εκδήλωση, η επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας», Ζωή Κωνσταντοπούλου, είπε στους δημοσιογράφους πως «είναι μια πρωτοβουλία διεκδίκησης δικαιοσύνης και υπεράσπισης του δημοσίου συμφέροντος, με την οποία καλούμε τους πολίτες να συμμετάσχουν στην άσκηση της λαϊκής κυριαρχίας σε υποθέσεις μείζονες που αφορούν το δημόσιο συμφέρον».

«Έχουμε ξεχωρίσει τέσσερις υποθέσεις, που είναι μείζονες, είναι εθνικές και ιστορικής σημασίας και αναφοράς. Την υπόθεση των γερμανικών οφειλών, της ΖΗΜΕΝΣ, της ΕΛΣΤΑΤ και του χρέους, του Μνημονίου και της υπαγωγής της χώρας μας σε αυτό το αντιδημοκρατικό καθεστώς», τόνισε η κ. Κωνσταντοπούλου και πρόσθεσε: «Σήμερα θα μιλήσουμε με έμφαση στο χρέος και το Μνημόνιο. Όπως κάναμε και στην Αθήνα, θα ανοίξουμε απόρρητα έγγραφα, θα μιλήσουμε γι αυτά που κάποιοι κρύβουν και συγκαλύπτουν και θα φωτίσουμε τις πτυχές εκείνες της ιδιωτικοποίησης της δημόσιας περιουσίας της δρομολογούμενης ρευστοποίησης της δημόσιας περιουσίας, που είναι μια νέου τύπου μέθοδος οικονομικής, πολιτικής και εδαφικής επιβολής και κατοχής στη χώρα μας».

Η εκδήλωση οργανώθηκε σε συνεργασία με το σωματείο χειριστών του ΟΛΘ, και ο πρόεδρός του, Λάζαρος Τανταλίδης, τάχθηκε κατά της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού και πρότεινε να υλοποιηθεί το επενδυτικό πρόγραμμα. Να μην ιδιωτικοποιηθεί η ΕΥΑΘ αξίωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στην εταιρία, Γιώργος Αρχοντόπουλος.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.