ΚΟΣΜΟΣ

Ακόμα 550 πρόσφυγες διασώθηκαν στη Μεσόγειο

Περίπου 550 πρόσφυγες, στην πλειονότητά τους από τη Δυτική Αφρική, διασώθηκαν στη Μεσόγειο χθες Δευτέρα στη διάρκεια πέντε επιχειρήσεων, ενώ οι διασώστες ανέσυραν και πέντε σορούς, όπως ανακοίνωσε η ιταλική ακτοφυλακή.

Τέσσερις από τις σορούς εντοπίστηκαν σε μια φουσκωτή βάρκα, ενώ ένας ακόμη άνθρωπος που επέβαινε σε αυτή πνίγηκε αργότερα, σύμφωνα με την οργάνωση αρωγής SOS Mediterranee, ένα σκάφος της οποίας συμμετείχε στις επιχειρήσεις που διεξήχθησαν στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης.

«Ανασύραμε πέντε σορούς από μια φουσκωτή βάρκα και ένας άνθρωπος πνίγηκε», δήλωσε μια εκπρόσωπος της οργάνωσης, επικαλούμενη δύο διασώστες οι οποίοι είδαν τον άνθρωπο να πνίγεται, δεν μπόρεσαν όμως να περισυλλέξουν τη σορό.

Ένα αγόρι που ήταν αναίσθητο επί δύο ώρες και μια γυναίκα που είχε εισπνεύσει καύσιμα διακομίστηκαν σε νοσοκομείο με ελικόπτερο.

Μέχρι στιγμής 4.271 άνθρωποι έχουν πνιγεί στη Μεσόγειο, σε σύγκριση με 3.777 στο σύνολο της περσινής χρονιάς, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Μετανάστευσης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.