ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Tο μήνυμα του πρωθυπουργού για τον Φ. Κάστρο

Αλέξης Τσίπρας: «Αντίο κομαντάτε. Ως την παντοτινή νίκη των λαών»

Με μια διπλή ανάρτηση, στον προσωπικό του λογαριασμό σε twitter και facebook, αποχαιρετά τον ιστορικό ηγέτη της Κούβας, Φιντέλ Κάστρο, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
__________________0000tsipras2

Στο twitter έγραψε: «Αντίο κομαντάντε. Ως την παντοτινή νίκη των λαών» και παραθέτει το post του ΣΥΡΙΖΑ με τη φράση, «Η ιστορία τον δικαίωσε» και μια κατακόκκινη αφίσα, στην οποία δεσπόζει ο εκλιπών.

Στο λογαριασμό του στο facebook ο κ. Αλέξης Τσίπρας, αναλυτικότερα έγραψε:

«Στις τωρινές πολιτικές συνθήκες στον πλανήτη μας κάθε απόφαση, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, πρέπει να αναλύεται και να εφαρμόζεται με προσοχή, έγραφε η συγχαρητήρια επιστολή που είχα δεχθεί από τον ιστορικό ηγέτη της παγκόσμιας αριστεράς, τον Φιντέλ Κάστρο. Ο ίδιος υπήρξε εγγυητής της αξιοπρέπειας και της ανεξαρτησίας του λαού του, ενώ έθεσε τις βάσεις για την περιφερειακή συνεργασία στη Λατινική Αμερική. Η γενιά που φεύγει μας κληροδοτεί μια τεράστια ιστορική, συμβολική και πολιτική παρακαταθήκη, την οποία καλούμαστε να διαχειριστούμε σε συνθήκες εξόχως δύσκολες, με την αποτυχία του νεοφιλελευθερισμού να έχει επέλθει, αλλά το όραμα του σοσιαλισμού να μην έχει βρει ακόμη την νέα άρθρωσή του. Γι'αυτό και όπως λέει ο Φιντέλ, όσοι αγωνίζονται σήμερα για να αντιμετωπίσουν τις καταστροφές που απειλούν τον πλανήτη, πρέπει να αναλύουν και να εφαρμόζουν με προσοχή κάθε πολιτική απόφαση.
Αντίο κομαντάντε. Ως την παντοτινή νίκη των λαών!».

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. SPARTA. 18:19 29/11/2016

    Όλους τους φασίστες και τραμπούκους που έχουν εκατομμύρια Δολλάρια και το παίζουν αριστεροί έχει σαν πρώτυπα ο πολιτικός καραγκιόζης και τενεκές Αλέξης καρπαζοεισπράκτορας Τσίπρας.Φασίστες ηγέτες που κάνουν τους λαούς τους να πεινάνε και να υποφέρουν έχει σαν πρώτυπα το ανδρείκελο της Μέρκελ και του Σόρος ο Τσίπρας που επίσης έχει κάνει το λαό του να υποφέρει.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.