ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Παράγοντας σταθερότητας η Ελλάδα»

Αμανατίδης: Αδιανόητη η ρητορική των αναθεωρητισμών

«Η ρητορική που αναπτύσσεται σε σχέση με τους αναθεωρητισμούς για εμάς είναι αδιανόητη», «εμείς προβάλουμε τη θέση της χώρας μας ως παράγοντα σταθερότητας στην περιοχή», τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης σχολιάζοντας στον ρ/σ Στο Κόκκινο τις νέες δηλώσεις του πρόεδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν σχετικά με τη συνθήκη της Λοζάνης επισημαίνοντας πως η απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών ήταν άμεση.
amanatidis

Άλλωστε, υπενθύμισε, η συνθήκη έχει υπογραφεί από πολλές χώρες, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση τόνισε πως είναι δεδομένη σε παγκόσμιο επίπεδο η συμπαράσταση στην Ελλάδα αναφορικά με αυτό το θέμα. Η Τουρκία ανέφερε ακόμα πως είναι σε μια έντονη κατάσταση σε σχέση με τα εσωτερικά της ζητήματα.

Σε σχέση με τη ρητορική της Αλβανίας εξήγησε ότι «η Ελλάδα στήριξε τη ενίσχυση των διμερών σχέσεων και απλά η ρητορική αυτή υπονομεύει το κλίμα εμπιστοσύνης. Σε κάθε περίπτωση έγινε ξεκάθαρο ότι η προστασία της ελληνικής εθνικής μειονότητας εντάσσεται στις προϋποθέσεις για την ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ».

Μάλιστα, ο κ. Αμανατίδης σχολιάζοντας χθεσινή συνέντευξη του πρωθυπουργού της Αλβανίας, επισήμανε πως «θεωρώ ότι κινήθηκε σε ένα απολογητικό ύφος σε σχέση με την προηγούμενη ρητορική του. Χωρίς, πάντως, πρόοδο στις προϋποθέσεις που έχουν τεθεί από την ΕΕ δεν πρόκειται να προχωρήσει η ενταξιακή πορεία της Αλβανίας στην ΕΕ».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.