ΚΟΣΜΟΣ

Ο διεθνής Τύπος για Τραμπ

American Pshycho και το Άγαλμα της Ελευθερίας δεν το πιστεύει

trump-protoselida

Εντυπωσιακό το πρωτοσέλιδο της Liberation - Ενδεικτικοί του προβληματισμού οι τίτλο στις περισσότερες εφημερίδες

Με εντυπωσιακούς τίλους ενδεικτικούς της δυσπιστίας και του προβληματισμού που υπάρχει για την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στο αξίωμα του προέδρου των ΗΠΑ υποδέχεται ο διεθνής Τύπος το αποτέλεσμα των εκλογών στις ΗΠΑ ένα 24ωρο σχεδόν μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας που έφερε τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών στο Οβάλ Γραφείο.

Χαρακτηριστικότερο όλων το πρωτοσέλιδο της γαλλικής Liberation με τον χαρακτηριστικό τίτλο American Psycho σε μαύρο φόντο παραπέμποντας στη ομώνυμη ταινία του 1999 με πρωταγωνιστή έναν ψυχρό χρηματιστή ο οποίος διακατέχεται από την ψύχωση της κοινωνικής επίδειξης.

liberation
«Ο Τραμπ κερδίζει και ο κόσμος περιμένει» σχολιάζει ο Guardian ο οποίος σε 12 σελίδες επιχειρεί να απαντήσει στο ερώτημα αν ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ θα καταστρέψει την Αμερική.

daily

Για την αμερικανική επανάσταση δια χειρός Τραμπ γράφει στο πρωτοσέλιδό της η Daily Telegraph.

daily1

Με ένα σκίτσο που δείχνει το Άγαλμα της Ελευθερίας να κρατάει κλειστά τα μάτια του σαν να μην πιστεύει το εκλογικό αποτέλεσμα σχολιάζει τη νίκη Τραμπ η Daily Mirror συνοδεύοντας το πρωτοσέλιδο με το ρητορικό ερώτημα «τι έκαναν;».

mirror

Πιο οικονομικό το σχόλιο των Financial Times που γράφουν ότι ο Τραμπ κινείται στην κατεύθυνση να διαβεβαιώσει τους σοκαρισμένους συμμάχους και τους νευρικούς επενδυτές.

financial

Trumpquake γράφει η Daily Mail σχολιάζοντας τον «σεισμό» που προκαλεί και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ.

dailymail

Με ένα καρέ από την εμφάνιση του νέου προέδρου των ΗΠΑ στους Simpsons σχολιάζει το εκλογικό αποτέλεσμα η Sun επιλέγοντας τη χαρακτηριστική ατάκα του Homer, "D' Oh".

thesun

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.