ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Αμυγδαλωτά Μυκόνου

amigdalota

Υλικά
1 κιλό αμυγδαλόψυχα
½ κιλό ζάχαρη (χοντρή)
2 αβγά
3 κρόκους
ανθόνερο αδιάλυτο από το φαρμακείο
ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση
Αλέθουμε στο μπλέντερ την αμυγδαλόψιχα, με προσοχή για να μη μας γίνει αλοιφή, αλλά να είναι λίγο αδρή (σαν τραχανάς δηλαδή).
Σπάμε τα δύο αβγά και τα ρίχνουμε σε μία λεκάνη,
Βάζουμε και τους κρόκους, προσθέτουμε την αλεσμένη αμυγδαλόψυχα, τη ζάχαρη και λίγες σταγόνες αδιάλυτο ανθόνερο.
Τα ζυμώνουμε αρκετά ώστε να δέσουν.
Η ζύμη πρέπει να είναι σφιχτή.
Τα πλάθουμε σε σχήμα μεγεθυμένου αμυγδάλου.

Στο ταψί του φούρνου βάζουμε από κάτω λαδόχαρτο και τα ακουμπάμε όχι πολύ κοντά για να μην κολλήσουν.
Τα ψήνουμε στους 200ºC για περίπου 15-20 λεπτά να ροδίσουν.
Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν για να ξεκολλήσουν χωρίς να σπάσουν.
Τα βουτάμε σε νερωμένο ανθόνερο και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Τα τοποθετούμε σε σχάρες κάπως υπερυψωμένες, ώστε να κυκλοφορεί ο αέρας για να στεγνώσουν.
Την επόμενη μέρα τα ξαναπασπαλίζουμε καλά, όπως είναι χωρίς ανθόνερο, κι αν θέλουμε τα τυλίγουμε σε διαφανή ζελατίνα ένα-ένα για να διατηρηθούν καλύτερα.

Πηγή : www.gourmed.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.