ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Δεν μας κάλεσε στη συνέντευξη

Ανακοίνωση του ΔΣ του Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου για τη συνέντευξη Τύπου του Β. Θεοδωρόπουλου

Με ανακοίνωσή του σήμερα, το ΔΣ της «Ελληνικό Φεστιβάλ ΑΕ» αναφέρει ότι «ουδέποτε κλήθηκε να παραστεί στη συνέντευξη Τύπου» που παραχώρησε χθες ο καλλιτεχνικός διευθυντής, Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος και ότι «προτίθεται να απαντήσει άμεσα επί όλων των σημείων που θίγει στην αφήγησή του ο καλλιτεχνικός Διευθυντής».

«Με αφορμή τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στις 07.11.2017 ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΕ, κος Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, επισημαίνονται τα ακόλουθα :

1ον) Το Διοικητικό Συμβούλιο του οργανισμού προτίθεται να απαντήσει άμεσα επί όλων των σημείων που θίγει στην αφήγησή του ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής. Δεσμεύεται επιπλέον, να εισφέρει πρόσθετα δεδομένα στη συζήτηση περί καλλιτεχνικού έργου και χρηστής δημοσιονομικής διαχείρισης, στο πλαίσιο ενός δημόσιου πολιτιστικού οργανισμού.

2ον) Ως προς την απουσία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΕ από τη συνέντευξη τύπου της 7ης.11.2016 επισημαίνουμε ότι:

ι) το ΔΣ ουδέποτε κλήθηκε να παραστεί στην υπό συζήτηση συνέντευξη

ιι) ο απολογισμός που εξήγγειλε ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής ουδέποτε είχε υποβληθεί προς έγκριση στο ΔΣ του οργανισμού, όπως κατά νόμο προβλέπεται, παρά τα επανειλημμένα σχετικά αιτήματα του ΔΣ

ιιι) η προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου του Καλλιτεχνικού Διευθυντή συνέπεσε χρονικά με την τελετή παράδοσης - παραλαβής του Υπουργείου Πολιτισμού από τον απερχόμενο υπουργό, κο Αριστείδη Μπαλτά στη νέα Υπουργό Πολιτισμού, κα Λυδία Κονιόρδου.

3ον) Ενόψει των δεδομένων που διαμόρφωσε η μονομερής ενέργεια του κου Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, το ΔΣ της ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΕ ως θεσμικό όργανο διοίκησης του φορέα εκτίμησε ότι οφείλει εντός της ημέρας να ενημερώσει την Υπουργό Πολιτισμού και ακολούθως να τοποθετηθεί άμεσα δημοσίως.

4ον) Τέλος, είναι αυτονόητο ότι στόχος μας παραμένει η αναζήτηση κοινών τόπων για την προαγωγή του δημόσιου πολιτιστικού συμφέροντος, το οποίο πρωτίστως οφείλει να υπηρετεί η λειτουργία της ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΕ.

Η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου

Καθηγήτρια κα Λιάνα Θεοδωράτου»

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.