ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΝΕΛ: Eμπαθής με την Εκκλησία ο Στ. Θεοδωράκης

Σκληρή απάντηση της εκπροσώπου των ΑΝΕΛ στο Ποτάμι που είχε επισημάνει ότι "είναι αδιανόητο σε μια δημοκρατία η τύχη μιας εκλεγμένης κυβέρνησης να εξαρτάται από την ευλογία του αρχιεπισκόπου και κάποιοι μάλιστα να υπερηφανεύονται γι’ αυτό".
anel

Η απάντηση της Μ. Παπαδοπούλου στην ανακοίνωση του Ποταμιού:

«Πάντα εμπαθής και εχθρικός προς την Εκκλησία ο γνωστός κ. Θεοδωράκης, έχει ξεπεράσει πια τα όρια της ύβρεως. Ως «οπαδός του διαλόγου» μόνο κατά το δοκούν και όπως τον συμφέρει, πιστεύει ότι η Εκκλησία δεν πρέπει να έχει λόγο και άποψη σε ζητήματα που αφορούν την κοινωνία, την Ορθοδοξία και τον ελληνικό λαό. Ο κ. Θεοδωράκης είναι ένας ακραία δογματικός, ένας ταλιμπάν κατά της Εκκλησίας. Όπως είπε και ένας πρώην δικός τους που αυτομόλησε στο κόμμα του κ. Μητσοτάκη, ο κ. Φωτήλας, το Ποτάμι διακατέχεται από αυτοκτονικές τάσεις. Ε, δεν θα το ακολουθήσει σε αυτό το δρόμο ο ελληνικός λαός».

Το Ποτάμι ανέφερε ότι είναι αδιανόητο σε μια δημοκρατία η τύχη μιας εκλεγμένης κυβέρνησης να εξαρτάται από την ευλογία του αρχιεπισκόπου και κάποιοι μάλιστα να υπερηφανεύονται γι’ αυτό. Προσθέτει ότι η επιβεβαίωση από τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ότι ο κ. Καμμένος του είχε υποσχεθεί κλαίγοντας ότι θα ρίξει την κυβέρνηση αν του το ζητούσε, δεν περιποιεί τιμή ούτε για την κυβέρνηση ούτε για την εκκλησία. Σχετικά με τη δημόσια επίθεση του αρχιεπισκόπου στον υπουργό Παιδείας, το Ποτάμι επαναλαμβάνει τη θέση που εξέφρασε στη Βουλή σύμφωνα με την οποία, όπως σημειώνει η ανακοίνωση του κόμματος «ο κ. Φίλης έχει τεράστιες ευθύνες για τις επιλογές του στην παιδεία όμως οι απαξιωτικές προσωπικές επιθέσεις ιεραρχών εναντίον όλων όσοι διαφωνούν μαζί τους δεν είναι δείγμα μιας ανεκτικής και σύγχρονης εκκλησίας».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.