ΚΟΣΜΟΣ

Φουσκώνει ο Άρνο στη Φλωρεντία

Ανεμοστρόβιλος έξω από τη Ρώμη και δύο νεκροί

Κύμα κακοκαιρίας έπληξε την περιφέρεια της Ρώμης, με δύο ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους και τμήματα της πρωτεύουσας να αντιμετωπίζουν προβλήματα εξαιτίας της ισχυρής βροχής ενώ ανεμοστρόβιλος στο Λάτσιο προκάλεσε αρκετές ζημιές.
italia

Παράλληλα, στην Τοσκάνη ο Άρνο «φουσκώνει» και προκαλεί ανησυχία στη Φλωρεντία. Η στάθμη του ποταμού έχει ανέβει κατά τέσσερα μέτρα και η εποχή είναι επικίνδυνη για την πόλη: Η μεγάλη καταστροφή με τις πλημμύρες του 1966 είχε ξεκινήσει ακριβώς τέτοιες ημέρες (επέτειος μισού αιώνα που η Φλωρεντία τίμησε την περασμένη Παρασκευή).

Στο Λάτσιο, δύο άνθρωποι έχασαν την ζωή τους το βράδυ της Κυριακής στα προάστια της Ρώμης Τσεζάνο και Λαντίσπολι, εξαιτίας πτώσης δέντρου και κατάρρευσης κτιρίου, η οποία προκλήθηκε από ανεμοστρόβιλο.

Νεκροί είναι ένας Ινδός μετανάστης 47 ετών, ο οποίος ζούσε στο Λαντίσπολη, και ένας εβδομηντατετράχρονος, αξιωματικός εν αποστρατεία από το Τσεζάνο.

Δέκα άνθρωποι τραυματίσθηκαν ελαφρά, ενώ ζημιές υπέστησαν πολλά καταστήματα στην παραθαλάσσια περιοχή της Ρώμης, εξαιτίας του ανεμοστρόβιλου και της ισχυρής νεροποντής.

Η κυκλοφορία διεκόπη προσωρινά στην περιφερειακή οδό Αουρέλια, η οποία, από την Ρώμη φτάνει μέχρι τα ιταλογαλλικά σύνορα, ενώ για δύο περίπου ώρες σταμάτησαν και οι σιδηροδρομικές συνδέσεις. Πολλά κεντρικά σημεία της Ρώμης πλημμύρισαν και κατέστη αναγκαία η άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.