ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ

Τι αναφέρεται στην επιστολή του Ντάισελμπλουμ

Ανοίγει και πάλι το ασφαλιστικό!

Το ασφαλιστικό ανοίγει εκ νέου.

Το επαναφέρει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ο επικεφαλής του  Eurogroup, Γερούν Ντέισελμπλουμ, σε έγγραφο του εν όψει της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, στις 7 Νοεμβρίου.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ επισημαίνει ότι έχει ξεκινήσει η δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος και ότι η ολλανδική κυβέρνηση θεωρεί σημαντική την ταχεία ολοκλήρωσή της. Επίσης, σημειώνεται ότι η δεύτερη αξιολόγηση περιλαμβάνει ένα «ευρύ φάσμα μέτρων» και ότι οι θεσμοί θα ενημερώσουν σχετικά τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης στο Eurogroup.

«Μέτρα στο πεδίο της κοινωνικής ασφάλισης και της μεταρρύθμισης της αγοράς εργασίας αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο της δεύτερης αξιολόγησης», αναφέρει χαρακτηριστικά το έγγραφο του κ. Ντάισελμπλουμ και προσθέτει ότι θα πρέπει, επίσης, να ληφθούν μέτρα και στο πεδίο των ιδιωτικοποιήσεων, στον χρηματοπιστωτικό τομέα, στην αγορά ενέργειας, στη δημόσια διοίκηση, στη νομοθεσία για τη στρατηγική του προϋπολογισμού μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, στο επιχειρηματικό κλίμα, στις αγορές προϊόντων και στην παιδεία.

Σχετικά με τα μέτρα για το χρέος, ο κ. Ντάισελμπλουμ τονίζει ότι με την εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, ολοκληρώθηκε επισήμως η πρώτη αξιολόγηση και τώρα ανοίγει ο δρόμος για την εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για τη ρύθμιση του χρέους, όπως ανακοίνωσε το Eurogroup της 24ης Μαϊου.

Σε αυτά τα μέτρα περιλαμβάνεται ένα ηπιότερο προφίλ για τα δάνεια του EFSF, μέτρα για να μειωθεί ο κίνδυνος από τα επιτόκια, καθώς και μέτρα εξομάλυνσης των τοκοχρεολυσίων κυρίως για το 2017.
Τέλος, υπογραμμίζεται ότι η επόμενη αποστολή των εκπροσώπων των θεσμών στην Αθήνα έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί από τις 14 έως τις 21 Νοεμβρίου.

Τι λέει το υπουργείο Εργασίας

«Σε σχέση με γενικευμένη παρερμηνεία δηλώσεων του Προέδρου του Eurogroup κ. Γ. Ντάισελμπλουμ, το Υπουργείο Εργασίας επαναλαμβάνει ότι το Ασφαλιστικό έχει κλείσει στην πρώτη αξιολόγηση και δεν αποτελεί θέμα της δεύτερης. Αυτό που εξετάζεται από τους θεσμούς είναι αποκλειστικά και μόνο η εφαρμογή του νόμου 4387/2016, δηλαδή η έκδοση των αναγκαίων εγκυκλίων και υπουργικών αποφάσεων. Όλα τα υπόλοιπα ανάγονται στο γενικευμένο κλίμα παραπληροφόρησης των ημερών», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. dimitris 16:58 01/11/2016

    Το ευρώ θέλει θυσίες, συντάξεις, περιουσίες, μισθοί,…….. όλα στο βωμό τού ευρώ. Παίζουμε νομίζετε
    έτσι θα μείνετε ευρωπαίοι?

  2. Ο Κατρούγκαλος εχει εκφραστεί διαφορετικά .
    Έχει λύσει τα παντα στο αςφαλιςτικό μας και δεν αποδέχεται τίποτε απο τις αηδίες το Ολλανδού.
    Το ίδιο δεν έγινε και με τις συβντάξεις όπου ο «γραβατάκιας » του ΣΥΡΙΖΑ μας διαβεβαίωνε οτι δεν θα κοπούν άλλο ;
    Το γράμμα του το λάβατε εγκαίρως για το «ΧΑΛΑΓΟΥΪΝ » ; Τρομάξατε ;

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.