ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΣ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΜΕΡΦΥ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ...

Είναι πολλά τα χαστούκια που δέχεται τις τελευταίες ημέρες η κυβέρνηση που δικαιολογημένα αναρωτιέται κάποιος αν μπορεί και για πόσο ν' αντέξει χωρίς να αναλάβει ο πρωθυπουργός είτε κάποια μείζονα πρωτοβουλία που θα τον βγάλει από τη δυσχερή θέση στην οποίαν έχει περιέλθει είτε να προσφύγει σε κάποια έκτακτη θεσμική διαδικασία, η οποία θα δώσει διέξοδο στο πολιτικό αδιέξοδο στο οποίο, μετά το οικονομικό και το κοινωνικό, βυθίζεται η χώρα.

Την απόφαση του ΣτΕ, που έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες, ακολούθησε η ξεφτίλα -σύμφωνα με βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ- με τον Πολύδωρα για τη θέση του Προέδρου του ΕΣΡ. Ενδιαμέσως, έχουμε δηλώσεις αξιωματούχων και εκπροσώπων των εταίρων-δανειστών, οι οποίες περιγράφουν περίπου ως πολιτική πυροβασία τη δεύτερη αξιολόγηση καθώς υποστηρίζουν πως θα χρειαστούν και νέα επαχθή μέτρα.

Και σα να μην έφταναν όλα αυτά ήλθε και η δημοσκόπηση της Publik Ιssue για να επιβεβαιώσει τη γενικευμένη εντύπωση πως η κυβέρνηση βρίσκεται στο καναβάτσο. Και βέβαια, είναι άγνωστο που μπορεί να οδηγήσει η ιστορία με τον Κύπριο δικηγόρο Αρτεμίου και το ταξίδι του με τον Νίκο Παππά στη Βενεζουέλα για δουλειές.

Είναι πολλά τα χαστούκια, σε τόσο λίγες μέρες, που δύσκολα μπορεί να τα αντέξει μια κυβέρνηση. Όσο σκληροτράχηλη και να 'ναι, τα χτυπήματα είναι πολλά και καίρια. Και σε καμμία περίπτωση δεν μπορούν, σε επίπεδο επικοινωνίας, να αποκρουστούν από την ΕΡΤ και μόνο. Και λέω "μόνο" επειδή τα υπόλοιπα κανάλια εφεξής μάλλον δεν θα διάκεινται φιλικά -για να το πω όσο το δυνατόν πιο κομψά- στην κυβέρνηση.

Ούτε βεβαίως το πρόβλημα της κυβερνήσεως και κυρίως της χώρας μπορεί να το λύσει ένας ανασχηματισμός. Το πιθανότερο είναι πως, όταν γίνει, δεν θα προκαλέσει κύματα ενθουσιασμού και φυσικά δεν πρόκειται να μεταβάλει προ το καλύτερο τη ζωή των πολιτών. Τα δύσκολα για τον κύριο Τσίπρα και τους συνεργάτες του τώρα αρχίζουν. Και θα γίνουν ακόμη δυσκολότερα αν τελικά υποκύψει στις πιέσεις και στερηθεί τις υπηρεσίες και πολύτιμων συνεργατών του. Δυστυχώς, για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό και στην περίπτωσή τους ισχύει ο νόμος του Μέρφυ: Αν κάτι είναι να πάει στραβά, θα πάει...

3 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Οτι θα αναλάβει πρωτοβουλιες ο Τσίπρας θα τις αναλάβει, κοτζάμ 4ο μνημόνιο του ετοιμάζουν οι αγαπητοί μας εταίροι και δανειστές να υπογράψει, στα μουλωχτά βέβαια, αλλά μνημόνιο, όποιος κάνει ότι δεν το βλέπει μάλλον έχει μυωπία μαζί με αστιγματισμό και πρεσβυωπία. Το θέμα είναι ότι κάποια στιγμή το show με τις άδειες των καναλιών και το ΕΣΡ θα λάβει τέλος αναγκαστικά, ποιό θα είναι λοιπόν το επόμενο show της Τσιπροκαμμένης κυβέρνησης για να κουκουλώσει το τέταρτο μνημόνιο? Πολύ φοβάμαι ότι αυτή τη φορά μπορεί να το πάνε ένα ακόμη βήμα παραπέρα και να μπλέξουν και εθνικά ζητήματα μέσα, έτσι για μεγαλύτερο σασπένς, και βέβαια είναι ικανοί οι ανίκανοι. Αρκεί να παραμείνουν στην εξουσία, έτσι όπως έχουν συμφωνήσει με τους δανειστές.

  2. Aν ειχαν την παραμικρή τσίπα πάνω τους , η του ΤΣΙΠΡΑ παλικαράδες και Μπουμπουλίνες
    Της «κυβερνησης μπάχαλο «, θα παραιτούνταν και θα πηγαίναμε σε εκλογές για να αναθεωρήσει και ο λαός την λάθος τελευταία του ετιμηγορια .
    Αλλαγες για το μελλον μας και οχι για καρεκλες θα ειναι το ερώτημα στις επόμενες εκλογές . ΑΡα ο Τσίπρας και η σημορία του απέρχονται ,

  3. η συμμορία της δραχμής Τσίπρα Καμμένου Βαρουφάκη θα οδηγηθεί στη φυλακή.

    μέχρι τότε εγρήγορση, είναι ικανοί για όλα – ακόμα και για πραξικόπημα.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.