ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Τι εκκρεμεί για το οριστικό κλείσιμο της υπόθεσης

Απαλλακτική πρόταση για τον Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ από τον εισαγγελέα Εφετών

Απαλλακτική πρόταση για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ διατύπωσε ο εισαγγελέας εφετών Ιωάννης Κούτρας στον οποίο είχε χρεωθεί η δικογραφία μετά την αναίρεση από τον Άρειο Πάγο.

Μετά την αναίρεση του προηγούμενου απαλλακτικού βουλεύματος ο φάκελος επέστρεψε ,όπως απαιτεί ο νόμος, για νέα κρίση στο συμβούλιο Εφετών για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης, καθώς ο κ. Γεωργίου έχει ήδη παραπεμφθεί σε δίκη για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος.

Η ψευδής βεβαίωση , κατά την κατηγορία, φέρεται να χρησιμοποιήθηκε το 2009 προκειμένου να εισαχθεί η Ελλάδα στο καθεστώς των μνημονίων λόγω της διόγκωσης του ελλείμματος. Γεωργίου στην ΕΛΣΤΑΤ.

Ωστόσο, ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός αποτιμώντας τα στοιχεία του φακέλου κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν στοιχειοθετούνται ποινικές ευθύνες και ως εκ τούτου εισηγείται να μην γίνει κατηγορία για την υπόθεση.

Αναμένεται η έκδοση του βουλεύματος από το Συμβούλιο εφετών Αθηνών τα μέλη του οποίου θα αποφασίσουν για την παραπομπή ή μη του κ. Γεωργίου στο εδώλιο και για το σκέλος του κακουργήματος που παραμένει ανοιχτό μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου.

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Θα εκδοθεί γρήγορα όπως δειχνουν τα πράγματα, ακόμη ένα άλλο βούλευμα από το Συμβοιλίου Εφετών Αθηνών γιά την αθωότητα του κ. Ανδρέα Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ.
    Έχει κτηγορηθεί ο πρωην διευθυντής της υπηρεσίας αυτής,
    απαλλάχτηκε και παλι κατηγορήθηκε εκ νέου για για δήθεν πλημμέλημα παράβασης καθήκοντος.

    Λες και και δεν γνώρισε το πανελλήνιο τα πραγματικά ελλειμματα της διακυβέρνησης Καραμνλή με τον σημερινό ΠτΔ μας Προκόπη Παυλόπουλου να πλειοδοτούν στα ρουσφέτια και τις προλήψεις δημοσίων υπαλλήλων για προεκλογικούς σκοπούς.
    Διογκώνοντας το χρέος και τα έλλειμματα των προϋπολογισμών καθε μήνα.
    «Το διόγκωσε , το χρέος ο ιδιος ο Γεωργίου » έλεγε το βούλευμα για «να χρησιμοποιηθεί ανάλογα και ετσι να μπούμε στο πρώτο μνημόνιο..» .. Παραμύθια της χαλιμάς .
    Λες και υπήρχαν τότε τα χρήματα για να πληρωθούν οι μισθοί οι συντάξεις και οι υπηρεσίες μαζί και οι παλαιότερες υποχρεώσεις του κράτους μας , όταν τα επιτόκια στις ελεύθερες αγορές του χρήματος ήσαν απαγορευτικές.
    Προτείνει στην τελευταία του εισήγηση ο ιδιος ο ειςαγγελεας Εφετών κ. Ιωάννης Κουτρας που χρεώθηκε την αναίρεση της προηγούμενης απόφασης για παραπομπή του Γεωργίου η υπόθεσης να αρχειοθετηθει οριστικά .
    Τι συμμαίνει άραγε μια ακόμη ήττα των σκοτεινών κύκλων στα υψηλά πόστα της Ελληνικής Δικαοοσυνης στην χώρα μας όπως πανούργα προσπάθησε να εμπεδώσει διορίζοντας ημέτερους δικαστές σε καίρια σημεία ο πρωθυπουργός Τσίπρας ;
    Οτι ενα σοβαρό και τίμιο μέρος των Δικαστων μας ανθίσταται και λειτουργεί χωρις άνωθεν οδηγίες υποστηρίζοντας το Δίκαιο .
    Οχι ,τις αυξήσεις των μισθών τους μόνον, ή τις παραμονές τους σε ενεργή υπηρεσία πέραν του ορίου ηλικίας τους.
    Τέτοιους δικαστές θέλουμε για να ΒΓΟΥΜΕ από τα μνημονια !

  2. στους ψεκασμένους συμπατριώτες μας – περαστικά

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.