ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Απάντηση της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ

ste

Απάντηση σε όσους επιχειρούν με δηλώσεις ή δημοσιεύματα να αμφισβητήσουν το κύρος του ΣτΕ με επίκληση συγκεκριμένων αποφάσεων για υποθέσεις που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας δίνει η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Συγκεκριμένα αναφέρουν :
«Πρόσφατα έλαβαν χώρα αναφορές στον Τύπο, οι οποίες άφησαν υπόνοιες για τις συνθήκες, υπό τις οποίες ελήφθησαν σημαντικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης (σχετικές με τη συμφωνία ή μη των μνημονίων και του PSI προς το Σύνταγμα, το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την ΕΣΔΑ). Η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια και την πλήρη αποδοκιμασία της σε κάθε προσπάθεια υποβάθμισης του κύρους του Δικαστηρίου και των λειτουργών του, κάμψης του φρονήματός τους, σπίλωσης της τιμής και της υπόληψής τους και, κατά συνέπεια, υπονόμευσης της εμπιστοσύνης των πολιτών στο θεσμό. Άλλωστε, οι αποφάσεις αυτές ελήφθησαν από δικαστικούς σχηματισμούς διευρυμένης σύνθεσης (με συμμετοχή της συντριπτικής πλειοψηφίας των Αντιπροέδρων και των Συμβούλων) και οι σχετικές κρίσεις επιβεβαιώθηκαν, ως προς τη νομική τους ορθότητα, τόσο από τα Δικαστήρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης (απόφαση της 7ης Οκτωβρίου 2015, Τ-79/2013, Accortini κατά ΕΚΤ και απόφαση της 11 Ιουνίου 2015, C-226, 245, 247 και 578/2013 Fahnenbrock κλπ. κατά Ελλάδας) όσο και από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (απόφαση Μαματάς κλπ. κατά Ελλάδας της 21.7.2016, απόφαση Ι.Κ. κατά Ελλάδας και ΑΔΕΔΥ κατά Ελλάδας της 31.8.2012)».

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Η κρίσης που μεσουρανεί στα πολιτικο–οικονομικά μας θέματα πλείττει τωρα και την
    Δικαιοσύνη μας .
    Η διχόνοια των πολιτών εχει περάσει και στους Δικαστές μας και η Θέμις φάνεται να εχει οχι μονον «κέφια » όπως θα έλεγε αν ζούσε ο Δ. Ψαθάς , αλλά μεγάλα σικλετια οπως τα αισθάνεται ο καθε Έλληνας πολίτης.
    Εδώ το ψάρι δεν βρωμάει από το κεφάλι ;
    Για να δουμε λοιπόν τις κεφαλές των διαφόρων λειτουργιών της Δικαιοσύνης και πως έφθασαν εκεί καθώς και από ποιούς επελέγησαν ……

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.