ΚΟΣΜΟΣ

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις μου για τους ομοφυλόφιλους

Για παρερμηνεία των όσων είπε σε τηλεοπτική συνέντευξή του για τους ομοφυλόφιλους έκανε λόγο ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, ο οποίος, ωστόσο, και στις νέες δηλώσεις του επανέλαβε τα περί δημιουργίας σχολείων που θα φτιάχνουν «σωστούς ανθρώπους».
kyprou_xrysostomos_102162246

«Με ρώτησαν για τους ομοφυλόφιλους. Και είπα για μας είναι εκτροπή, βάσει του Ευαγγελίου του Χριστού. Όταν ο ίδιος ο Θεάνθρωπος λέει ότι 'βασιλείαν Θεοῦ οὐ κληρονομήσουσι' τί θέλουν να πω εγώ ως εκπρόσωπος της Εκκλησίας; Να τους σιουμαλίζω και να πω γίνετε όλοι ομοφυλόφιλοι; Ντροπή τους. Έχουν ξετσιπωθεί. Και κάνουν παρελάσεις υπερηφάνειας. Να χαίρονται και την υπερηφάνεια τους. Δεν με ενδιαφέρει για αυτούς τους ανθρώπους. Άνθρωποι που δεν αγωνίζονται για να γίνουν καλύτεροι τι να τους κάνω. Γι`αυτό θέλουμε να κάνουμε τα σχολεία για να βγάζουμε ανθρώπους με ήθος» δήλωσε την Τετάρτη.

Αναφερόμενος στις δηλώσεις που έκανε μία ημέρα πριν, στον τηλεοπτικό σταθμό MegaΟne, και οι οποίες πυροδότησαν αντιδράσεις, είπε:

«Ενδιαφερόμεθα για όλους. Δεν τους μισούμε. Τους αγαπούμε. Ναι, αλλά κάπου το έχουν παρακάνει. Και ανέφερα προχθές, αλλά δεν το προσέξετε εσείς οι δημοσιογράφοι εκείνο. Ο άνθρωπος ήταν ο ίδιος πάντοτε. Δεν είναι σήμερα που έγιναν ομοφυλόφιλοι. Πάντοτε υπήρχαν ομοφυλόφιλοι και πριν 200 χιλιάδες χρόνια, όχι σήμερα. Αλλά με το ήθος που επικρατούσε δεν τους πήγαινε να το υπερηφανεύονται. Σήμερα το υπερηφανεύονται. Δεν συμφωνώ με αυτό».

Όσον αφορά στα σχολεία τα οποία, όπως είπε, θέλει να δημιουργήσει η Εκκλησία, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου επανέλαβε τα περί «σωστών ανθρώπων», υποστηρίζοντας:

«Τα σχολεία που ανήγγειλα προχθές ότι θα κάνουμε δεν είναι για να μην υπάρχουν ομοφυλόφιλοι σε αυτά τα σχολεία. Θέλουμε να πάρουμε τα παιδάκια των 2,5 και 3 ετών, να ξεκινήσουμε από τα νηπιαγωγεία, γιατί θέλουμε μέσα στη ψυχή τους να βάλουμε τον Χριστό. Θέλουμε να βγάζουμε σωστούς ανθρώπους στην κοινωνία, είμεθα λίγοι και θέλουμε όλοι να είναι όλοι προσωπικότητες. Θέλουμε και γνώσεις να δίνουμε στα παιδιά αλλά θέλουμε και ήθος. Αν δεν υπάρχει ήθος, δυστυχώς στο δημόσιο σχολείο είναι δεμένα τα χέρια των δασκάλων και καθηγητών και πάνε με τον αυτόματο πιλότο. Εμείς θα τροχιοδρομήσουμε γιατί θέλουμε να βγάλουμε σωστούς νέους, σωστές προσωπικότητες που έχει ανάγκη ο τόπος».

Στη συνέντευξή του στο MegaΟne ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου είχε προαναγγείλει τη δημιουργία σχολείων ώστε «να δώσουμε μια υποδειγματική εκπαίδευση. Να δώσουμε κατευθύνσεις στα παιδιά μας. Έχουμε την απαίτηση να γίνουν σωστοί άνθρωποι και ολοκληρωμένες προσωπικότητες που θα βοηθήσουν αυτό τον τόπο».

Σε ερώτηση, δε, για το πώς μπορεί να διδαχθεί αυτό και πώς μπορεί κάποιος να αλλάξει γνώμη μέσα από το σχολείο για την ομοφυλοφιλία, ανέφερε: «Πιστεύετε ότι η ομοφυλοφιλία είναι φρούτο των τελευταίων ετών; Έχουμε ξετσιπωθεί πλέον. Είμαστε σε απαράδεκτες καταστάσεις. Δεν επιτρέπονται αυτά τα πράγματα. Κάπου πρέπει να κοκκινίσουμε και λίγο, να μάθουμε να υπερπηδούμε μερικές ανωμαλίες».

Τη διερεύνηση των δηλώσεων του Αρχιεπισκόπου στο MegaOne από τον Γενικό Εισαγγελέα της Κύπρου ζήτησε η οργάνωση Accept-ΛΟΑΤ, μιλώντας για προώθηση ρατσιστικών μηνυμάτων και ρητορική μίσους.

Η οργάνωση εξέφρασε τον θυμό και τη θλίψη της για αυτή την προώθηση του μίσους από την ηγεσία της Εκκλησίας της Κύπρου και συγκεκριμένα από τον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο.

«Ο Αρχιεπίσκοπος, με τη ρητορική μίσους που τόσο εύκολα χρησιμοποιεί, το μόνο που καταφέρνει είναι να εκτίθεται και παράλληλα να πληγώνει και να προκαλεί απόγνωση σε μέλη του ίδιου του ποιμνίου του που ανήκουν και στην ΛΟΑΤΙ κοινότητα, δημιουργώντας τους ερωτηματικά για την ίδια τους την ύπαρξη. Ας μην αποκαρδιώνονται, όμως, και ας μην χάνουν τη ψυχραιμία τους» ανέφερε, μεταξύ άλλων, σε σχετική ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.