ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Άρειος Πάγος: Να απορριφθεί η αίτηση αναίρεσης του Β. Παπαγεωργόπουλου

Στην εισήγησή του προς το δικαστήριο, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, πρότεινε να απορριφθούν όλες οι αιτήσεις. Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί τους επόμενους μήνες

Εξετάστηκε στον Άρειο Πάγο, η αίτηση αναίρεσης που άσκησε ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, επιδιώκοντας την ακύρωση της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, με την οποία καταδικάστηκε σε κάθειρξη 12 ετών για την υπόθεση υπεξαίρεσης των 17,9 εκατ. ευρώ του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Το Ανώτατο Δικαστήριο εξέτασε επίσης, τις αιτήσεις αναίρεσης που άσκησαν οι συγκατηγορούμενοι τού τέως δημάρχου στην ίδια υπόθεση. Πρόκειται για τον πρώην γενικό γραμματέα, Μιχάλη Λεμούσια, που καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών και 5 μηνών, τον πρώην δημοτικό ταμία και βασικό υπεξαιρέτη Παναγιώτη Σαξώνη, που εκτίει ποινή κάθειρξης 20 ετών, όπως επίσης δύο υπαλλήλους του Δήμου Θεσσαλονίκης, που τιμωρήθηκαν για αμέλεια στη διαχείριση και τους επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης με 3ετή αναστολή.

Άπαντες οι αιτούντες την αναίρεση παραστάθηκαν δια πληρεξούσιων δικηγόρων που ανέπτυξαν τους νομικούς τους ισχυρισμούς. Επιδίωξή τους είναι να γίνει δεκτή η αίτηση αναίρεσης,ώστε η υπόθεση να δικαστεί εκ νέου στο Πενταμελές Εφετείο.

Πάντως, στην εισήγησή του προς το δικαστήριο, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, πρότεινε να απορριφθούν όλες οι αιτήσεις. Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί τους επόμενους μήνες.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.