ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δεν θα κάνει καλό στην Ελλάδα

Αρνητική αντίδραση Σόιμπλε στα περί ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους

Άκαμπτος στις απόψεις του εμφανίζεται ο γερμανός Υπουργός, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε την ώρα που ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα στέλνει μήνυμα από την Αθήνα για την ανάγκη ελάφρυνσης χρέους ως "κλειδί" για την ανάπτυξη ενώ ο Γερούν Ντάϊσελμπλουμ επιβεβαιώνει πως στο επόμενο Eurogroup ξεκινά - σε πρώτη φάση - η συζήτηση για το χρέος.
soible

Η ελάφρυνση του χρέους θα προσέφερε «κακή υπηρεσία» στην Ελλάδα, διαμηνύει ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε

Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Passauer Neue, ενόψει και του κρίσιμου Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, o Σόιμπλε δήλωσε με νόημα ότι «όποιος λέει ότι “εμείς θα μειώσουμε το χρέος σου” τότε προσφέρει κακές υπηρεσίες στην Ελλάδα, γιατί τότε δεν θα κάνει καμία μεταρρύθμιση».

Όπως ανέφερε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών η Ελλάδα για να έχει σκληρό νόμισμα όπως είναι το ευρώ - στο όποιο ανήκει - πρέπει να κάνει τη δημοσιά διοίκηση της τέτοια που να παραμένει ανταγωνιστική κάτω από τις σκληρές συνθήκες ενός σκληρού νομίσματος.

Η Ελλάδα δεν βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση, αποσαφήνισε ο Bόλφγκανγκ Σόιμπλε, προσθέτοντας πως «βοηθάμε την Ελλάδα, άλλα αυτή η βοήθεια - όπως κάνουμε και στην πολιτική μας απέναντι στις αναπτυσσόμενες χώρες – πρέπει να γίνει κάποτε βοήθεια για αυτοβοήθεια».

Μήνυμα στην Αθήνα για συνέχιση του μεταρρυθμιστικού του έργου, αλλά και στο Bερολίνο ότι θα επιμείνει μέχρι τέλους στην αναγκαιότητα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, απέστειλε ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ στην ιστορική ομιλία του στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ενώπιον ενός ενθουσιώδους νεανικού ακροατηρίου.

«Η ελληνική οικονομία δεν ήταν βιώσιμη, για να παραμείνει κανείς ανταγωνιστικός πρέπει να προσελκύσει επενδύσεις και δουλειές, και γι’ αυτό χρειάζονταν μεταρρυθμίσεις» τόνισε

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα συζητήσουν για την ελάφρυνση ελληνικού χρέους στη σύνοδο του επόμενου μήνα, δήλωσε στο μεταξύ από το Λονδίνο ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.