ΚΟΣΜΟΣ

Τα Wikileaks αποκαλύπτουν περιφρονητικά σχόλια του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ

Μπιλ Κλίντον: Ο Σάντερς είναι παράφρων σαν τον ...ΣΥΡΙΖΑ

Περιφρονητικά σχόλια του Μπιλ Κλίντον για τον Μπέρνι Σάντερς και τον Τζέρεμι Κόρμπιν των βρετανών Εργατικών, τους οποίους συγκρίνει με τους "παράφρονες" του ΣΥΡΙΖΑ, αποκαλύπτουν τα Wikileaks.
bill-clinton-2_t670

Μιλώντας σε κλειστή προεκλογική συγκέντρωση υπέρ της Χίλαρι σε σπίτι υποστηρικτών της στο Ποτόμακ της πολιτείας του Μέριλαντ, τον Οκτώβριο του 2015, ο Μπιλ Κλίντον αναφέρθηκε στην ελληνική κυβέρνηση ως αντίστοιχης προσέγγισης με τον Τζέρεμι Κόρμπιν, για τον οποίο είπε ότι «είναι σαν να βγήκαν έξω και να διάλεξαν τον πρώτο τυχόντα στον δρόμο για να ηγηθεί του βρετανικού Εργατικού Κόμματος».

Ο Κλίντον θέλοντας να εξηγήσει στους παριστάμενους οπαδούς της Χίλαρι τη στροφή στην Αριστερά την χαρακτήρισε ως «κάτι που αντανακλά,- όπως συνέβη και στις ελληνικές εκλογές-, το ότι όταν ο κόσμος θεωρεί ότι του την έχουν φέρει και δεν έχει καμία προσδοκία πως μπορεί βα γίνει κάτι, οπότε απλά διαλέγει να τον εκπροσωπήσει ο πιο παράφρων στο δωμάτιο».

Οι αναφορές του πρώην προέδρου των ΗΠΑ οι οποίες έγιναν λίγες εβδομάδες μετά την δημόσια εμφάνισή του μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα στη Νέα Υόρκη, είχαν ως στόχο την οικονομική πολιτική του τότε υποψήφιου των Δημοκρατικών, Μπέρνι Σάντερς. Η λύση για τον Σάντερς, όπως είπε Κλίντον, «είναι απλά να τα πάρουμε από τους εκατομμυριούχους».

Η απομαγνητοφωνημένη ομιλία δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο των WikiLeaks, στον φάκελο με τα mails του Τζον Ποντέστα, πρώην προσωπάρχη του Μπιλ Κλίντον στον Λευκό Οίκο και προέδρου της προεκλογικής εκστρατείας της Χίλαρι.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.