ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Bloomberg: Τραπεζικό swap ομολόγων 33 δισ. στο σχέδιο για ελληνικό χρέος

Οι ελληνικές τράπεζες θα κληθούν να ανταλλάξουν ομόλογα του EFSF κυμαινόμενου επιτοκίου ύψους 33 δισ. ευρώ , έναντι 30ετών τίτλων σταθερού επιτοκίου, με βάση το σχέδιο της Ευρωζώνης να διασφαλίσει την Αθήνα έναντι μελλοντικών αυξήσεων επιτοκίων, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Bloomberg, επικαλούμενο τρεις πηγές με γνώση των συζητήσεων.
bloombergoikonomia

Το swap αποτελεί μέρος ενός πακέτου προτάσεων για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους που αναμένεται να παρουσιαστεί στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές. Τα ομόλογα του EFSF είχαν δοθεί στις ελληνικές τράπεζς στο πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης του 2013.

Ενώ οι τίτλοι που έχουν τώρα στα χαρτοφυλάκιά τους οι τράπεζες ωριμάζουν μεταξύ 2034 και 2046, οι νέοι τίτλοι σταθερού επιτοκίου ωριμάζουν το 2047.

Αυτό θα μειώσει το επιτοκιακό ρίσκο για την Ελλάδα, αλλά ενδέχεται να πλήξει τις τέσσερις συστημικές τράπεζες που ενδέχεται να καταλήξουν με τίτλους που είναι πιο δύσκολα διαπραγματεύσιμοι. Οι τεχνικές απόψεις της πρότασης ακόμη βρίσκονται υπό διαμόρφωση, αναφέρει το Bloomberg.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.