ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν.Δ: Αμετανόητος ο Υπουργός

Μπουρλότο στην υπόθεση συγκρότησης του ΕΣΡ - Παππάς: Μένει ο νόμος

Συνθήκες έντονης σύγκρουσης που ουσιαστικά ακυρώνουν το ενδεχόμενο συγκρότησης του ΕΣΡ, στη διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής τη Δευτέρα, δημιουργούνται εκ νέου στο πολιτικό σκηνικό.
pappas

Ο υπουργός Επικρατείας κ. Ν. Παππάς, μιλώντας στο ΣΚΑΙ, σημείωσε πως «ο νόμος Παππά δεν πέφτει, το ΕΣΡ θα εφαρμόσει το νόμο 4339 (νόμος Παππά) για την αδειοδότηση» ενώ επέμεινε και στον αριθμό «4» ως προς τις άδειες πανελλαδικής εμβέλειας. Ο υπουργός ξεκαθάρισε δε, ότι παρά τις αντιδράσεις της ΝΔ η κυβέρνηση θα επιμείνει στον όρο «αναστολή» για το νόμο Παππά και δεν προτίθεται να τον αποσύρει.

Στην ερώτηση τι θα κάνει εάν η Νέα Δημοκρατία επιμείνει στη θέση της ότι δεν θα ψηφίσει εάν δεν καταργηθεί ο νόμος Παππά ο υπουργός Επικρατείας τόνισε: «Η Νέα Δημοκρατία έκανε το βήμα και πρότεινε κάποιο πρόσωπο. Περιμένω και σήμερα στη Βουλή να δω την επίσημη τοποθέτησή της. Αυτό που δεν μπορεί να γίνει είναι να διεκδικήσει η Νέα Δημοκρατία να συγκυβερνήσει δια του θεσμικού εκβιασμού και δια της αποστασιοποίησής της από την υποχρέωση να συμβάλει στη συγκρότηση του ΕΣΡ. Ειδικά σε αυτό το θέμα θέλει να νομοθετήσει η ΝΔ. Η συγκρότηση σε επίπεδο προσώπων είναι ζήτημα της Βουλής, μένω στο γεγονός ότι όταν κάποιος προτείνει πρόσωπο σημαίνει ότι κάνει ένα βήμα πίσω».

Παράλληλα πρόσθεσε ότι «οποιοσδήποτε διαγωνισμός γίνει από εδώ και πέρα θα διοργανωθεί από το ΕΣΡ».

«Ο Υπουργός Επικρατείας παραμένει αμετανόητος παρά τις προσπάθειες συναινετικών λύσεων από τη Νέα Δημοκρατία, αλλά και όλη την Αντιπολίτευση. Αρνείται κατηγορηματικά να ακυρώσει το νόμο που κρίθηκε αντισυνταγματικός», ήταν η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας, που – υπενθυμίζεται – έχει ζητήσει την ακύρωση και όχι μόνον την αναστολή των διατάξεων που κρίθηκαν αντισυνταγματικές και, συνολικά, του νόμου Παππά. «Ο κ. Παππάς εμμένει στον αντιδημοκρατικό σχεδιασμό που είχε για τον έλεγχο των τηλεοπτικών καναλιών... Η κοινή γνώμη έχει βγάλει τα συμπεράσματά της για τα ψέματα,
την προκλητική αλαζονεία και τον αυταρχισμό που εκπέμπει πλέον αυτή η Κυβέρνηση», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΕΣΡ; Δύσκολα!

Τούτων δοθέντων, θεωρείται μάλλον απίθανη η συμφωνία για τη συγκρότηση του ΕΣΡ τη Δευτέρα. Βέβαια, μεσολαβούν αρκετά 24ώρα που, θεωρητικώς, αφήνουν περιθώριο συμβιβασμών, πλην όμως οι εκ διαμέτρου αντίθετες θέσεις που
λαμβάνουν Μαξίμου και Ν.Δ., και κυρίως η επιμονή του Υπουργού Επικρατείας να εμμένει στο λάθος (όπως κρίθηκε από το ΣτΕ), μάλλον αιτιολογούν την καχυποψία της Πειραιώς και περιορίζουν τα περιθώρια χειρισμών προς την εξεύρεση λύσης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.