ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Μπριζόλες χοιρινές με μήλο

mprizoles

Υλικά
4 κοτολέτες χοιρινές
½ φλ. αλεύρι,
1 κουταλιά ελαιόλαδο,
2 κοφτές κουταλιές βούτυρο,
½ φλ. φρέσκο χυµό πορτοκαλιού,
2 κουταλάκια σόγια σος,
1 κουταλιά καστανή ζάχαρη,
½ κουταλάκι τζίντζερ σε σκόνη,
2 µήλα κοµµένα σε ροδέλες (πετάτε τις άκρες),
½ φλ. αλατισµένα κάσιους (Cashew nuts),
αλάτι, πιπέρι,
βρασµένο κινέζικο λάχανο µποκ τσόι (Bok Choy) ή σπανάκι για το σερβίρισµα.

Εκτέλεση
Προθερµαίνετε το φούρνο στους 180°C. Βάζετε το αλεύρι σε µια πλαστική σακούλα, προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και ύστερα, βάζετε µέσα µία-µία τις κοτολέτες. Κρατάτε σφικτά κλειστό το στόµιο της σακούλας και την κουνάτε για να αλευρωθούν οι κοτολέτες. Ύστερα τις τινάζετε ελαφρά για να φύγει το περισσό αλεύρι. Ζεσταίνετε το λάδι µε το βούτυρο σε ένα µεγάλο τηγάνι και κοκκινίζετε µέσα τις κοτολέτες, µέχρι να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές , για 3 περίπου λεπτά από την κάθε πλευρά. (αν χρειαστεί, τις κοκκινίζετε σε δυο δόσεις). Τις βγάζετε και τις βάζετε σε ένα πυρίµαχο ταψάκι (να χωράνε σε µια στρώση). Ρίχνετε στο τηγάνι το χυµό, τη σόγια σος, το τζίντζερ και λίγο αλατοπίπερο και το αφήνετε να κοχλάσει, ξύνοντας µε ξύλινο κουτάλι τον πάτο του τηγανιού για να ξεκολλήσει ό,τι απέµεινε εκεί. Περιχύνετε τις κοτολέτες στο ταψί, βάζετε από πάνω τους τις ροδέλες των µήλων και σκορπάτε πάνω τα κάσιους. Σκεπάζετε στεγανά το ταψί µε αλουµινόχαρτο και το βάζετε στο φούρνο για 35 λεπτά. Το ξεσκεπάζετε και συνεχίζετε το ψήσιµο για άλλα 20 λεπτά. Σερβίρετε τις κοτολέτες µε βρασµένο κινέζικο λάχανο µποκ τσόι, ή σπανάκι.

Πηγή : www.xrysessyntages.com

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.