ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Χαλβάς με σύκα

xalvas

Υλικά
1 κούπα ηλιέλαιο
3 κούπες σιμιγδάλι
ξερά σύκα
ψιλοκομμένοι ξηροί καρποί
2 ξύλα κανέλας
μία φλούδα λεμονιού
...για το σιρόπι
4 κούπες νερό
3 κούπες ζάχαρη

Εκτέλεση
Τσιγαρίζω το σιμιγδάλι στο ηλιέλαιο και στη συνέχεια προσθέτω σύκα και ξηρούς καρπούς. Φτιάχνω το σιρόπι. Αφού είναι έτοιμο το ανακατεύω με το σιμιγδάλι προσθέτοντας παράλληλα τα σύκα και τους ξηρούς καρπούς. Ρίχνω την κανέλα και τη φλούδα του λεμονιού και βράζω για 10 λεπτά. Βάζω το μείγμα μέσα σε μία φόρμα και αφού κρυώσει το αναποδογυρίζω σε μία πιατέλα.

Πηγή : www.lesvoskitchen.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.