ΚΟΣΜΟΣ

Χρηματοδότηση τρομοκρατών από το HDP υποστηρίζει ο πρωθυπουργός της Τουρκίας

Το φιλοκουρδικό Κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών (HDP), οι ηγέτες του οποίου συνελήφθησαν την Παρασκευή, χρηματοδοτούσε την τρομοκρατία, υποστήριξε σήμερα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ, προεοδοποιώντας πως όποιος βλάπτει το έθνος θα πληρώσει το τίμημα.

"Επί χρόνια, σας ζητούσαμε να πείτε ότι τάσσεστε κατά της τρομοκρατίας και των τρομοκρατικών οργανώσεων. Δεν ακούγατε... Επί χρόνια, έδιναν τα χρήματα που στέλναμε για τους δήμους στους τρομοκράτες" είπε ο Γιλντιρίμ σε μια ομιλία που που μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

"Όποιος βλάπτει αυτό το έθνος θα το πληρώσει, δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Όχι μόνο εκείνοι που βάζουν βόμβες και πυρπολούν αλλά και εκείνοι που στηρίζουν την τρομοκρατία", πρόσθεσε.

Η κυβέρνηση κατηγορεί το HDP ότι διατηρεί δεσμούς με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), κάτι που διαψεύδει κατηγορηματικά το κόμμα.

Νωρίτερα, το HDP ανακοίνωσε ότι θα μποϊκοτάρει μερικώς τις συνεδριάσεις του κοινοβουλίου, μετά τη σύλληψη των ηγετών του, του Σελαχατίν Ντεμιρτάς και της Φιγκέν Γιουκσεντεγά. Ο Γιλντιρίμ ωστόσο κατηγόρησε τους βουλευτές ότι θα προδώσουν τον λαο αν αποφασίσουν να μην συμμετέχουν στις συνεδριάσεις και τις κοινοβουλευτικές επιτροπές.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.