ΚΟΣΜΟΣ

Ανάλυση και πίνακες από το CNBC

CNBC: Ποιο εκλογικό αποτέλεσμα θέλει περισσότερο η Wall Street

ncbc

Οι χρηματιστηριακές αγορές προτιμούν να κερδίσει η Hillary Clinton, σύμφωνα με το δημοσίευμα του CNBC
Η Wall Street έχει κάνει σαφές ότι προτιμά τη Hillary Clinton σε σχέση με τον Donald Trump, ενώ υπάρχουν πολλά ιστορικά στοιχεία για το λόγο που συμβαίνει αυτό, επισημαίνεται σε δημοσίευμα του CNBC.
Αν και κάποιες από τις πολιτικές μπορεί να αρέσουν στους επενδυτές, θεωρείται περισσότερο προβλέψιμη σε σχέση με τον Trump, ο οποίος θεωρείται άστατος, ενώ μια νίκη του θα μπορούσε να προκαλέσει άμεσα sell off στα χρηματιστήρια, ακόμα και αν η φορολογική πολιτική θεωρείται περισσότερη φιλική προς την αγορά.
Η Clintον θεωρείται ως υποψήφιος «status quo» που δεν μπορεί να προκαλέσει σοκ, ενώ η εμπορική πολιτική Trumo μπορεί να προκαλέσει εμπορικούς πολέμους.
Αν και ο Trump δεν είναι παραδοσιακός Ρεπουμπλικανός υποψήφιος, η χρηματιστηριακή αγορά παρουσιάζει καλύτερες επιδόσεις κατά τη διάρκεια Δημοκρατικών προεδριών.
«Αν οι μόνοι άνθρωποι που ψήφιζαν ήταν η Wall Street, η Hillary θα ήταν φαβορί» δήλωσε ο Sam Stovall, επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής της CFRA, προσθέτοντας «Οι Δημοκρατικοί πρόεδροι υπεραποδίδουν, ενώ το Ρεπουμπλοκανικό Κογκρέσο πάει ακόμα καλύτερα».

democrats
Η αγορά είναι περισσότερο φιλική με την ιδέα μιας προεδρίας από την Clinton και ένα Κογκρέσο Ρεπουμπλικανών.
«Όταν και η Βουλή και η Γερουσία ήταν υπό τον έλεγχο των Ρεπουμπλικανών, η αγορά ενισχυόταν κατά 13,3% έναντι 7,4% όταν τον Κογκρέσο ελεγχόταν από τους Δημοκρατικούς.
Δεδομένου ότι το Κογκρέσο ελέγχει τα πορτοφόλια, μπορεί να συμπεράνεις ότι είναι περισσότερο σημαντικό να έχει τον έλεγχο του Κογκρέσου παρά του Λευκού Οίκου», δήλωσε ο Stovall.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, στην αγορά θα μπορούσε σημειωθεί sell off, αν ο Trump κερδίσει, αλλά η αγορά θα μπορούσε να έχει χαμηλούς τζίρους εάν ο ίδιος αμφισβητήσει το αποτέλεσμα των εκλογών.
«Αν ο Trump κερδίζει, θα μπορούσατε να δείτε μια καθοδική κίνηση στον S&P 500 100 μονάδων» είπε o Scott Redler (τεχνικός αναλυτής).

republicans

Ο Art Cashin της UBS δήλωσε ότι αν η Clinton κερδίσει και οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν τον έλεγχο της Βουλής και του Κογκρέσου, δεν είναι πιθανό να υπάρξει μεγάλη αντίδραση.
Οι αναλυτές αναμένουν sell off στα αμερικανικά ομόλογα, εδραίωση του δολαρίου, ενώ τα χρηματιστήρια και τα εμπορεύματα θα μπορούσε να κάνουν ράλι εάν κερδίσει η Clinton.

pricereturns

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.