ΕΛΛΑΔΑ

Το πρόγραμμα του Αμερικανού προέδρου

Δεύτερη μέρα μέτρων και ταλαιπωρίας στην Αθήνα λόγω Ομπάμα

Συνεχίζονται και σήμερα Τετάρτη τα προβλήματα στις μετακινήσεις του επιβατικού κοινού, λόγω των αυστηρών μέτρων που έχουν ληφθεί από την ΕΛ.ΑΣ για την επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου.

Κλειστός θα είναι στις 9.30 ο σταθμός του μετρό "Ακρόπολη" καθ' υπόδειξη της Αστυνομίας. Οι συρμοί θα διέρχονται από τον σταθμό χωρίς όμως να πραγματοποιούν στάσεις.

Επίσης, δεν θα πραγματοποιούνται δρομολόγια από και προς το αεροδρόμιο από τις 14:00 έως τις 16:00, ενώ ακινητοποιημένοι θα είναι και οι συρμοί του τραμ από τις 10:00 έως τις 16:00.

Λόγω στάσης εργασίας εργαζομένων στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, δεν θα πραγματοποιούνται δρομολόγια στη Γραμμή 1 από τις 21:00 έως τη λήξη της κυκλοφορίας.

Το κέντρο θα είναι απροσπέλαστο και σήμερα με έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου του Λεκανοπεδίου της Αττικής. Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες. Από τη Διεύθυνσή Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας των οχημάτων. Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και για την αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων να ακολουθούν τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων».

Το πρωί την ώρα που ο Μπαράκ Ομπάμα θα κατευθύνεται από τον Αστέρα της Βουλιαγμένης προς την Ακρόπολη θα κλείσουν σταδιακά όλοι οι δρόμοι γύρω από την Παραλιακή αλλά και το Προεδρικό Μέγαρο.

Κλειστές θα είναι και το μεσημέρι, από τις 14:00 έως τις 16:00, η Αττική Οδός και η Βάρης-Κορωπίου, όπως και χθες, την ώρα ο απερχόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ θα οδηγείται στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» από όπου και θα αναχωρήσει από τη χώρα μας.

Το πρόγραμμα της 2ης μέρας της επίσκεψης του Μπαράκ Ομπάμα

Ο Μπαράκ Ομπάμα θα αποχαιρετήσει... την Ελλάδα με την ομιλία του στο Ίδρυμα Νιάρχος. Πλήθος πολιτικών προσώπων και υψηλών προσκεκλημένων από τον επιχειρηματικό και βιομηχανικό κόσμο πρόκειται να παρευρεθούν στο Ίδρυμα για την ομιλία, αφού περάσουν από αυστηρό έλεγχο, καθώς τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια.

Το πρωί της Τετάρτης ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα ξεναγηθεί στην Ακρόπολη ενώ στις 13:30 μ.μ. θα δώσει ομιλία στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στη Λεωφόρο Συγγρού και αμέσως μετά θα αναχωρήσει για το Βερολίνο.

Χίλια άτομα έχουν λάβει την πολύτιμη πρόσκληση για να παρακολουθήσουν την ομιλία του Μπαράκ Ομπάμα, η οποία αναμένεται να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς είναι η τελευταία που δίνει στο εξωτερικό ως πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Η πρόσκληση αναφέρει ρητά ότι οι καλεσμένοι θα πρέπει να βρίσκονται στο Ίδρυμα Σταυρός Νιάρχος από τις 11 και μισή το πρωί ως και τις 12 και μισή. Η  πρόσβαση στο Ίδρυμα θα γίνεται μόνο με ταξί ενώ θα υπάρχουν ελάχιστες θέσεις στάθμευσης μόνο για ορισμένους επισήμους. Η Λεωφόρος Συγγρού θα κλείσει και θα πραγματοποιηθούν τρεις έλεγχοι, κατά τα πρότυπα που γίνονται οι έλεγχοι στα αεροδρόμια.
Κλειστά σχολεία

Κλειστά θα παραμείνουν επίσης και σήμερα πολλά σχολεία του δήμου Αθηναίων λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί για την επίσκεψης του προέδρου των ΗΠΑ και τα οποία καθιστούν αδύνατη την προσέλευση ή αναχώρηση των μαθητών και του διδακτικού προσωπικού τους.

1. Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Αθηνών ΠΣΠΑ στην οδό Σκουφά 43.

2. 15ο Δημοτικό Σχολείο Αθήνας στην οδό Π. Κυριακού 10.

3. 15ο Νηπιαγωγείο Αθήνας στην οδό Π. Κυριακού 10.

4. 1ο 12/ θέσιο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πανεπιστημίου Αθηνών (Μαράσλειο) στην οδό Μαρασλή 4.

5. 35ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Αθήνας στην οδό Κωλέττη 34

6. 70ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών στην οδό Καλλισπέρη 1

7. 27ο Νηπιαγωγείο Αθηνών στην οδό Καλλισπέρη 1

8. 46ο Νηπιαγωγείο Αθηνών στην οδό Αδριανού 106-108

9. 74ου Δημοτικό Σχολείο Αθηνών «Βασίλειος Καμπάνης» στην οδό Αδριανού 106-108

10. Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πανεπιστημίου Αθηνών (Μαράσλειο) στην οδό Μαρασλή 4

11. Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πανεπιστημίου Αθηνών (Μαράσλειο) στην οδό Μαρασλή 4

12. 95ο Νηπιαγωγείο Αθηνών, στην οδό Κωλέττη 34

13. 14ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών«ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΙΚΙΩΝΗΣ

14. 10 ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αθηνών

15. 5ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Αθηνών

16. 2ο ΕΠΑΛ Αθηνών

17. 5ο Γυμνάσιο Αθηνών

18. 46ο Γυμνάσιο Αθηνών

19. 46ο ΓΕΛ Αθηνών

20. 26ο ΓΕΛ Αθηνών

21. 26ο Γυμνάσιο Αθηνών

22. 1ο Πειραματικό Γυμνασίου Αθηνών

23. 2ο Πειραματικό Γυμνασίου Αθηνών

24. 2ο Πειραματικό ΓΕΛ Αθηνών

25. Ε.Ε.Ε.Ε. Κωφών και Βαρηκόων

26. Γυμνάσιο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Α' Αθήνών.

Επίσης, την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου, λόγω του εορτασμού της επετείου για τη φοιτητική εξέγερση του Πολυτεχνείου δεν θα λειτουργήσουν τα παρακάτω σχολεία:

1) Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Κωφών Αθήνας

2) 15ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών

3) 15ο Νηπιαγωγείο Αθηνών

4) Διαπολιτισμικό Γυμνάσιο Αθηνών

5) 5ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Αθηνών

6) 2ο ΕΠΑΛ Αθηνών

7) 5ο Γυμνάσιο Αθηνών

46ο Γυμνάσιο Αθηνών

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.