ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εθνική Τράπεζα

Δεν εξετάζει παραίτηση ο Λ. Φραγκιαδάκης

Τη Δευτέρα αναμένεται να συνεδριάσει το ΤΧΣ για το θέμα.  

Την επιθυμία του να βρεθεί μια συνεργατική λύση για το καλό της τράπεζας εκφράζει με δήλωσή του στην «Καθημερινή» ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Λεωνίδας Φραγκιαδάκης παρέμβαση που ερμηνεύεται ως ισχυρή ένδειξη ότι δεν σχεδιάζει να παραιτηθεί.

«Το ζητούμενο είναι να βρεθεί γρήγορα μια συνεργατική λύση, για το καλό της τράπεζας. Η τράπεζα έχει πολλές προκλήσεις μπροστά της και είναι σημαντικό να επιστρέψει η ομαλότητα για να συνεχιστεί η δουλειά», υπογραμμίζει ο κ. Φραγκιαδάκης.

Την προηγούμενη εβδομάδα αυξήθηκε κατακόρυφα η πίεση για την παραίτηση του κ. Φραγκιαδάκη με την εμπλοκή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη που σε δηλώσεις του έκανε λόγο για «σοβαρό ρήγμα ανάμεσα στο Δ.Σ. της τράπεζας και το ΤΧΣ», επιρρίπτοντας μάλιστα ευθύνες για την κατάσταση στη διοίκηση της ΕΤΕ. Επιπλέον η τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου την περασμένη Παρασκευή ερμηνεύτηκε ως μια έμμεση προτροπή για την παραίτηση του νέου προέδρου κ. Τάκη Θωμόπουλου και ενδεχομένως και του κ. Φραγιαδάκη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Καθημερινής» πηγές της Εθνικής σημειώνουν ότι το ζήτημα δεν αφορά την αντίδραση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) σε κάποια πράξη ή απόφαση του διευθύνοντος συμβούλου αλλά σε μια συλλογική απόφαση του Δ.Σ. η οποία ελήφθη με συντριπτική πλειοψηφία. Επιπλέον υπογραμμίζουν ότι δεν υπήρξε καμία σχετική συνεννόηση και το ταμείο δεν δήλωσε πριν την ψηφοφορία την προτίμησή του σε κάποιον από τους υποψηφίους ενώ σε καμία περίπτωση δεν υπονοήθηκε έστω ότι η εξέλιξη της ψηφοφορίας θα μπορούσε να οδηγήσει σε διάρρηξη σχέσεων ΔΣ - Ταμείου. Αναρωτιούνται μάλιστα για ποιο λόγο το ΤΧΣ αν επιθυμούσε συγκεκριμένο υποψήφιο, έδωσε την έγκρισή του για τον κ. Θωμόπουλο χωρίς την οποία δεν θα μπορούσε να είναι υποψήφιος για τη θέση του προέδρου.

Από την άλλη πλευρά πληροφορίες αναφέρουν ότι το ΤΧΣ, και μετά την κυβερνητική εμπλοκή, βρίσκεται υπό πίεση για να αντιδράσει και πιθανότατα αύριο Δευτέρα θα συνεδριάσει εκ νέου το Γενικό Συμβούλιο για να αποφασίσει την περαιτέρω στάση του. Από την πλευρά της η Τράπεζα της Ελλάδος από την πρώτη στιγμή, μετά από σχετική παράκλιση του ΤΧΣ, είχε ενεργό ρόλο στην προσπάθεια εξεύρεσης ήπιας και συμβιβαστικής λύσης με κύριο γνώμονα τον περιορισμό και όχι τη διεύρυνση του προβλήματος.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.