ΚΟΣΜΟΣ

Στους δρόμους χιλιάδες μαθητές

«Δεν είναι ο πρόεδρός μου» - Δεύτερη βδομάδα διαδηλώσεων κατά του Τραμπ

Οι διαδηλώσεις κατά της προεδρικής εκλογής του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ, εισήλθαν στη δεύτερη εβδομάδα των κινητοποιήσεων, με χιλιάδες μαθητές να διαδηλώνουν φωνάζοντας το σύνθημα “Δεν είναι ο πρόεδρος μου,” εγκαταλείποντας τις τάξεις τους, σε πολλές αμερικανικές πόλεις.
not-my-president

Οι διαδηλώσεις αυτές πραγματοποιούνται, καθώς ο Τραμπ βρίσκεται στο επίκεντρο κριτικής, σχετικά με την επιλογή του συντηρητικού Στίβεν Μπάνον στη θέαση του υπεύθυνου στρατηγικής της διακυβέρνησης του. Αρκετοί φοβούνται ότι η επιλογή αυτή, θα οδηγήσει στον έλεγχο του Λευκού Οίκου, από το κίνημα των λευκών εθνικιστών.

Η εκπαιδευτική περιφέρεια του Λος Άντζελες εκτιμά ότι 4.000 μαθητές εγκατέλειψαν τις τάξεις τους, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν κατά της προεδρικής εκλογής του Τραμπ, ο οποίος έχει εξαγγείλει την απέλαση των παράνομων μεταναστών που ζουν στις ΗΠΑ, αλλά και την κατασκευή τείχους στη συνοριακή γραμμή με το Μεξικό.

Η σχολική περιφέρεια στο Σιάτλ, από την πλευρά της εκτιμά ότι περίπου 5.000 μαθητές από 20 γυμνάσια κι άλλα σχολεία συμμετείχαν στις χθεσινές κινητοποιήσεις.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Δείτε ενα μικρό παράδειγμα του κλίματος :
    https://www.dropbox.com/s/mqh9odjdo5vcalp/IMG_6675.JPG?dl=0

    Ταμπέλα στο πεζοδρόμιο απέναντι από τον περίγυρο του πανεπηστημιου στο Berkeley «

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.